Idei inedite de design interior pentru 2016

In materie de design interior posibilitatile de „joaca” cu diverse obiecte si idei de amplasare a mobilierului sunt practic infinite. Daca aveti putina imaginatie si destul timp la dispozitie puteti reamenaja complet locuinta dvs. intr-un mod elegant si foarte usor de pus in practica. Pentru 2016, designerii specializati in reamenajarea interioarelor s-au gandit in primul rand la electrocasnicele din otel inoxidabil negru, care nu se demodeaza prea curand si sunt in centrul atentiei anul acesta, mai ales otelul lustruit.

Ele pot fi amplasate in orice camera si ofera acesteia eleganta de care are nevoie, dar si functionalitate extinsa in functie de electrocasnicele amplasate acolo. Anul acesta, in design interior, se simte si o reintoarcere „clasic”. In sensul ca dining-room-ul va fi strict locul unde se va servi masa si isi va pierde valoarea de “sufragerie” sau spatiu multimedia. In bucatarie, acolo unde ne petrecem destul timp fie gatind, fie savurand cele mai alese preparate, putem sa aduce un plus de eleganta si rafinament cu niste dulapuri nepereche, ceea ce va conferi o nota discordanta, dar si originalitate si unicitate. Holurile de la intrare, spatiile care nu prea sunt luate in seama de multi si sunt amenajate „la repezeala”, spun foarte multe despre cel care locuieste acolo, de aceea ar trebui sa le aordam o mai mare atentie. O solutie ar fi amenajarea cu gresie a acestei portiuni datorita curatarii si intretinerii usoare.

Un alt element la care am putea sa ne gandim in amenajarea holurilor este folositea incalzirii prin pardoseala, ceea ce va conferi inca de la intrarea in locuinta un aer cald si primitor. Baia ofera si ea diverse posibilitati de design interior. Oglinzi statement, bideuri din materiale de calitate, culori vii sau neutre, obiecte sanitare asortate si un mobilier de baie de calitate vor transforma baia dumneavoastra si o vor plasa in liniile actuale ale designului interior pentru baie. Sufrageriile si living-urile devin spatii in care familia se reuneste capatand astfel valente calde si primitoare. Acestea sunt doar cateva tendinte pentru 2016 in materie de design interior, insa fiecare isi poate personaliza spatiul astfel incat sa se poata relaxa si sa se simta mereu “acasa”

Cartoful

Ati facut vreodata o baterie dintr-un cartof? Oamenii de stiinta s-au jucat in felul asta si ce a iesit e surprinzator. O baterie pe baza de cartofi si leduri sunt suficiente ca sa lumineze o camera pentru o luna. Cartofii au trecut de la statutul de fulgi la statutul de a cincea cea mai cautata si mai cultivata recolta din lume. Ei ar putea sa fie raspunsul la gasirea unei surse naturale de producere a curentului electric foarte ieftin, care nici nu necesita echipament special si dureaza ceva timp.

Cercetatorii au descoperit ca fierberea unui cartof pentru opt minute si taierea lui mai apoi in bucati a transformat cartoful intr-un „pod de sare”, un loc foarte util prin care electronii pot sa circule nestingherit. Ca sa obtii o astfel de baterie ai nevoie de doua clame si doi electrozi. Partile acestea sunt usor de inlocuit si se gasesc la orice pas. Tot ce ai nevoie e cartoful fiert bine 8 minute. Pentru tarile in curs de dezvoltare, bateria cu cartofi va fi ceva nemaivazut si o sursa ieftina de producere a energiei.

Problema e ca acele tari chiar au nevoie de cartofi, dar nu sa fabrice baterii, ci sa manance-foametea e mare in randul populatiei, la fel si malnutritia. Daca se rezolva problema hranei, viitorul cartofului va depinde de industria producatoare de energie electrica.