- Esti constipata
- Ai stari de ameteala sau oboseala
- Probleme in a adormi
Constiparea
Multe dintre femei sufera de aceasta problema in toate stadiile sarcinii, chiar si intr-o forma putin mai severa. Multe femei insarcinate pot avea chiar si 2 scaune pe saptamana, ambele fiind extrem de dureroase. Acest lucru are loc din cauza ca nivelul de hormoni este schimbat, relaxand muschii din zona respectiva. Mai mult decat atat, presiunea pe care o exercita uterul pe intestine poate contribui la constipatie.
Ce te poate ajuta?
Ce te poate ajuta?
- Bea cel putin 2 litri de apa pe zi
- Nu consuma cafea
- Consuma alimente bogate in fibre, cum ar fi fructe si legume proaspete, cereale integrale, si asa mai departe
- Incearca sa efectuezi activitati fizice, cum ar fi sa te plimbi timp de 30 de minute pe zi
Ameteala
Printre primele simptome de sarcina se mai numara si ameteala. Multe dintre aceste femei se plang de stari de confuzie si dureri slabe de cap de-a lungul sarcinii, iar, desi foarte rar, se poate ajunge si la lesin. Totusi, exista foarte multe motive pentru care apare acest simptom, cum ar fi cresterea vaselor de sange la inceputul sarcinii, presiunea pe care uterul o exercita pe vasele de sange, etc.
Ce te poate ajuta:
Ce te poate ajuta:
- Ridica-te lent, nu brusc
- Evita sa stai in picioare pentru prea mult timp
- Nu amana si elimina nici o masa
- Cand stai intinsa nu o fa pe partea dreapta, ci pe stanga
- Poarte haine largi
Oboseala si probleme de somn
In timpul unei sarcini, este posibil sa te simti obosita chiar daca ai dormit foarte mult. Acest lucru face parte, totodata, din primele simptome de sarcina, ce apare, adeseori, in primul trimestru. Totusi, nu te ingrijora, este un lucru normal, deoarece reprezinta modalitatea corpului de a iti spune ca esti obosita si ai nevoie, inca, de somn. In al 2-lea trimestru de sarcina, oboseala este inlocuita cu un sentiment de bine dispunere si, de asemeni, energie. Dar, in al 3-lea trimestru de sarcina, oboseala apare, din nou. Pe masura ce cresti in greutate, este posibil sa adormi din ce in ce mai greu, iar miscarile copilului, vizitele la toaleta si sporirea metabolismului iti perturba, de asemeni, somnul.
Ce te poate ajuta
Ce te poate ajuta
- Sa stai pe partea stanga
- Sa folosesti mai multe perne, pe care sa le folosesti ca sprijin
- Sa consumi indeajuns de multe lichide, minimum 2 litri pe zi
- Sa adormi mai devreme decat ai facut-o in ziua precedenta
Mai multe detalii despre primele simptome de sarcina si mai ales cum sa le diferentiati de simptomele sindromului premenstrual (PMS) gasiti pe 7 pitici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu