Cum interpretam visele si cum ne influenteaza ele viata

Se spune ca o minte care viseaza este o minte odihnita, insa una care viseaza mult este o minte bogata. Atunci cand visam, indiferent ca facem parte din grupul oamenilor care cred in premonitii sau indiferent ca facem parte din grupul celor mai sceptici, cert este ca ceva anume functioneaza in noi, in subconstientul nostru. E posibil astfel sa admitem, pe de o parte, ca unii oameni pot vedea viitorul si pe de alta parte, ca unii oameni au o minte agera si o imaginatie bogata. 

Nu de putine ori se intampla insa ca atunci cand visam ceva noaptea sa intram repede pe internet sau chiar sa cautam intr-un dictionar de vise pe care poate il avem sau nu in casa, imprumutat de la vreo vecina sau o cunostinta, o anumita interpretare vise, care poate sa ne ofere o perspectiva asupa episodului nocturn pe care l-am avut in timpul noptii. De ce sa credem insa in vise chiar si atunci cand ele nu se adeveresc? O anumita conceptie este de parere ca visele, implicit cele care se adeveresc, deci cele premonitorii, reprezinta urmatorul lucru: omul este constient de tot ceea ce se intampla in jurul sau, isi cunoaste trecutul, prezentul si viitorul insa avand in vedere ca fiinta umana isi foloseste doar o mica parte parte din creier, ea - fiinta, nu este capabila de constientizare pura a tuturor elementelor vietii. Altfel spus, viata in existenta ei pura ni se releva doar sub forma visului. 

In incercarea de a ne aminti viitorul, avem parte de aceste episoade nocturne care, nu numai ca ne ofera o perspectiva mai curata asupra propriei vieti, insa ne permite sa ne cunoastem mai bine intreaga fiinta, sa fim partasi la propria noastra creatie cat si la propria continua formare. Visul este viata, iar viata consta in esenta subconstientului.

Jocurile pe computer

Odata cu avansarea tehnologiei, jocurile pe computer au devenit din ce in ce mai daunatoare pentru majoritatea copiilor si adolescentilor. Jocurile preferate adesea de acestea contin violenta excesiva, limbaj obscen, influentand in mod inconstient comportamentul de mai tarziu al multora.
 
Nu voi putea intelege vreodata din ce motiv si ce ii determina pe tineri sa renunte la orice alte activitati normale si specifice varstei, in schimbul jocurilor pe computer care ii transforma in niste copii indisciplinati, rebeli si irascibili ce trebuie musai sa-si indeplineasca misiunile lasand totul la o parte.
Foarte putini parinti se mai implica in ziua de astazi in educatia copiilor lucru ingrijorator deoarece astfel acestia se simt abandonati, devin introvertiti si singura metoda in care isi gasesc alinarea sunt jocurile.
Majoritatea tinerilor nu realizeaza cat de repede devin dependenti de acestea,este exact ca un drog ce-ti da impresia unei relaxari si stari de bine, de care nu mai poti scapa.
 
Daca tot avem acces la atatea informatii de ce sa nu facem si ceva benefic pentru tanara generatie? programe educative si interactive care sa-i atraga pe copil jucandu-se dar in acelasi timp formandu-si o cultura generala in toate domeniile, toate potrivit varstei pe intelesul fiecaruia.
Cred ca totul e posibil doar ca e nevoie de mai mult interes, creativitate, spirit ludic si logica. Astfel ii starnim copilului curiozitatea de a se juca si invata.

Romania din nou la CE de futsal

Echipa nationala de futsal a Romaniei a debutat in 28 ianuarie la Campionatul European de futsal, care se desfasoara in aceasta perioada in Belgia. Este cea de-a sasea prezenta a reprezentativei noastre la un turneu final de fotbal de sala (a treia la un campionat european), iar performantele Romaniei sunt dintre cele mai respectabile. Echipa noastra, desi nu popularizata la justa sa valoare, se afla in acest moment pe locul 11 la nivel mondial, o performanta la care cu siguranta elevii lui Piturca nu pot decat sa viseze… Evident, cu blitzurile si camerele atintite asupra lor…

Romania evolueaza in grupa A a Campionatului, alaturi de reprezentativele Belgiei si Ucrainei, iar jocurile din grupa au loc la Anvers, pe Lotto Arena. Primul meci disputat de nationala Romaniei in cadrul campionatului belgian a avut loc chiar in prima zi, pe 28 ianuarie, partida Belgia-Romania terminandu-se cu scorul de 1-6, in favoarea Romaniei. Pentru nationala noastra au marcat Raducu, Matei, Lupu, Sotarca, Iancu si Salhi, in timp ce pentru begieni a marcat Rahou. Ultima partida a Romaniei in grupa este programata pentru ziua de 30 ianuarie, de la ora 18.30, in compania Ucrainei, in timp ce reperezentativele Ucrainei si Belgiei vor juca pe 1 februarie, de la ora 20.45, in aceeasi Lotto Arena, din Anvers.

In celelalte grupe ale Campionatului European de Futsal din Belgia mai evolueaza Rusia, Portugalia si Olanda (in grupa B), Italia, Azerbaijan si Slovenia (in grupa C), Spania, Republica Ceha si Croatia (in grupa D). Primele doua clasate din fiecare grupa se vor califica in sferturile de finala ale Campionatului, care sunt programate pentru 3 si 4 februarie. Semifinalele vor avea loc pe 6 februarie, iar finala pe 8 februarie. Potrivit antrenorului Romaniei, Nelu Stancea, obiectivele nationalei noastre la aceasta editie de campionat sunt iesirea din grupe, in primul rand, si apoi poate chiar o semifinala.

Constructie si optimizare pentru site-uri

Orice proiect care are in vedere lansarea in lumea www a unui site, de orice tip ar fi acesta, trebuie sa aiba in vedere un buget bine structurat si organizat in functie de anumite necesitati fundamentale. Primul pas in conceperea si realizarea unui site este alegerea tipului de site necesar: poate fi vorba despre un site de prezentare, poate fi vorba despre un magazin online, poate fi vorba despre un site cu continut multimedia, sau poate fi vorba despre un site de stiri, de pilda, sau un blog simplu. 

Atunci cand se alege denumirea unui site este bine ca aceasta sa aiba o rezonanta cat mai mare in mintea utilizatorilor de internet, iar daca este vorba despre un brand celebru, probabil ca cea mai buna optiune va fi folosirea numelui brandului. Daca este vorba despre un site de servicii, site-ul va starni mai mult interes daca in denumirea sa se va regasi si tipul de servicii pe care le ofera. Urmatorul pas este achizitionarea domeniului cu denumirea respectiva. Discutia cu o firma care ofera servicii de web design Romania este un pas esential, iar ea poate avea loc fie inainte de rezervarea domeniului, fie dupa aceea. Alaturi de partea de web design – partea propriu zisa de realizare a conceptului site-ului si apoi de punere a acestuia in functiune - veti avea nevoie de asemenea si de servicii de mentenanta web, ceea ce inseamna administrarea permanenta a site-ului si operarea tuturor modificarilor si update-urilor necesare. 

Orice site are ca deziderat principal sa obtina un page rank cat mai mare in lista de rezultate a Google, iar pentru acest lucru este neaparat necesar ca site-ul sa beneficieze de optimizare SEO, o munca ce in general implica mobilizare si informare permanenta. Tocmai de aceea se recomanda ca si acest serviciu sa fie oferit tot de catre profesionisti, iar daca va fi aceeasi firma cu cea care ofera partea de web design si mentenanta, va fi cu atat mai bine. 

Ce sa nu folosesti in cadrul unei negocieri

Cu totii am fost prinsi odata macar intr-o negociere si am fost nevoiti sa adoptam o anumita atitudine ca sa obtinem ceea ce ne dorim. Insa ce trebuie sa facem atunci cand vrem neaparat sa obtinem ceva si situatia nu este tocmai favorabila pentru noi? Cred ca ar trebui sa exsite un cod de limbaj pe undeva care sa ne invete sa facem negocieri bune atat de ordin financiar cat si de ordin sentimental fara a cadea in extrema manipularii. Iata ce nu trebuie sa faci atunci cand vrei sa obtii ceva:

    Politetea exagerata (universitara): "Ma scuzati ca va deranjez" sau "Ma iertati ca va intrerup". In cadrul unei strategii de negociere competitiva, nu are rost o asemenea exprimare, deoarece se accentueaza verbal diferenta dintre cele doua puteri de negociere. In schimb, la o strategie de negociere de colaborare poate fi utilizata, de exemplu intr-un mediu academic, caracterizat prin politete universitara.

    Cuvinte negative, de exemplu, grija, pericol, problema, reclamatie etc. trebuie evitate deoarece pot produce prin efectul de asociere stari contradictorii la nivelul partenerului de negociere. In schimb, aceste cuvinte cu incarcatura negativa pot fi utilizate in sloganuri publicitare, tocmai pentru a sublinia contrariul. Concluzia finala este ca numai in functie de context se poate apela la solutia utilizarii sau nu a cuvintelor cu incarcatura negativa.

    Expresiile de aparare, specifice defetistului nu se recomanda in cadrul negocierii . Un exemplu il vonstituie intrebarea "Dumneavostra nu sunteti interesat de acest nou produs, nu?" sau " Nu vreti sa faceti o incercare?" Mai corect ar fi sa reformulam astfel: "Ar fi pacat sa nu faceti o incercare, asa, cel putin din curiozitate".

    Expresii ezitante, de exemplu, " Mi-as dori acest produs, dar...." trebuie urmate fie de ascultare activa, fie de o intrebare deschisa sau chiar inchisa cu nuanta sugestiva/alternativa, in scopul determinarii ultimelor obstacole sau constrangeri ce inca blocheaza decizia nehotaratilor. In cazul in care starea de indecizie persista, negocierea agresiva trebuie evitata, de exemplu prin utilizarea expresiei: "O.K. daca in principiu sunteti de acord, voi reveni peste cateva zile. Cand propuneti sa ne reintalnim ?"

    Expresiile agresive care se bazeaza pe evaluarea critica a unei opinii sau judecati de valoare pot induce stari de tensiune (jignire, incitare etc.). Exemple, in acest sens pot fi : " Nicidecum, ce stiti dumneavoastra ?" sau " Ce stii dumnaeta ? ". Se poat da chiar un verdict: "Nu stiti nimic" sau "Nu ati inteles nimic" sau chiar "Este fals si voi demonstra ca gresiti".

Totusi poti sa faci cateva lucruri ca sa poti sa obtii mereu ceea ce vrei si sa ai si o comunicare eficienta cu cei din jur iar acestea sunt:
  •     sa se foloseasca verbe la prezent;
  •     a se folosi verbe la timpul viitor, ca argument legat de satisfactia caontractuala ce va urma;
  •     ca frazele sa fie scurte si coerente;
  •     sa nu utilizati expresii vagi, dar a se purta discutii la concret;
  •     sa fie ilustrate exemplele pozitive, rezultatele stiintifice, marturiile unor lideri de opinie: articolele de specialitate pot fi argumente hotaratoare in cadrul unui proces de negociere.

Fierul forjat in amenajarile interioare

Daca vrei sa ai o locuinta moderna si care sa trezeasca nu doar atentia ci si sa inspire rafinament si eleganta, atunci ai nevoie de obiecte interioare realizate integral din fier forjat sau accesorizate cu insertii sau elemente din fier forjat.

Indiferent de marimea casei sau de numarul de camere, vei putea utiliza obiectele din fier forjat pentru a da un plus de clasa si stil locuintei tale. Este foarte important insa ca fierul forjat sa fie corect integrat in designul interior general.

De exemplu, in camera de zi, unde te intalnesti cu prietenii sau te relaxezi citind o carte, poti avea galerii pentru perdele si draperii sau o masuta de cafea din fier forjat. In sufragerie poti opta pentru scaune din fier forjat accesorizate cu perne moi confectionate din materiale moi, imbinand astfel duritatea fierului forjat cu finetea. In holuri sau in zonele de tranzit dintre camere, te poti folosi de cuiere, rame pentru oglinzi si de dulapuri din fier forjat, in functie de spatiul de care dispui. Intr-un dormitor patul este piesa cea mai importanta, iar un pat accesorizat cu insertii din fier forjat este cea mai buna alegere raportata la design si calitate. In baie orice poate fi confectionat din fier forjat si, daca asociem fierul forjat cu materiale din ceramica, cu siguranta vom crea un efect rustic elegant.

Ne putem juca si cu nuantele, combinatiile dintre fier forjat si vopseluri ne ajuta sa cream propriul nostru stil.

Fierul forjat este o adevarata minune in crearea unui ambient care sa trezeasca invidia celor care ne calca pragul. Fierul forjat poate fi utilizat dupa bunul tau plac, existand numeroase forme pe care fierul forjat le poate lua. Obiecte la care nici nu te-ai fi gandit pot fi create din fier forjat.

Fierul forjat nu este doar avantajos din punct de vedere calitativ, ci si estetic, rezistent, el fiind durabil in timp. Cei care au ales deja decoratiunile interioare din fier forjat sau piesele de mobilier din fier forjat se pot bucura pe deplin de toata frumusetea si eleganta acestuia.

7 lucruri pe care nu le stiai despre celulita

Celulita este o conditie a pielii care este de cele mai multe ori asociata cu o problema de greutate. Totusi este posibil sa ai celulita si fara sa ai probleme de greutate. Aceasta problema este cauzata de retinerea de apa si problemele cu circulatia care ar putea avea originea intr-o varietate de factori printre care si hormonii.

O retea de tesuturi conectate, localizata sub piele poate de asemenea determina celulita. Desi celulita a fost un fenomen care a fost observat prima data la barbati, este mult mai des intalnit la femei.

Milioane de dolari sunt folosite in fiecare an pe cremele tratament impotriva celulitei sau pe alte tipuri de produse care au acelasi scop. Aceasta afectiune este considerata foarte neatragatoare, mai ales in randul femeilor, de aceea toata lumea este hotarata sa scape de ea intr-un fel sau altul.

Cert este ca femeile sufera de aceasta afectiune, care incepe sa isi faca aparitia imediat dupa perioada pubertatii. Procentul de celulita variaza, insa peste 90% din femei sufera de celulita intr-un procent mai mare sau mai mic.

Asadar, daca aproape toate femeile sufera de celulita, poti face ceva in privinta asta? Cele mai multe persoane esueaza, fie crezand ca nu se poate face nimic pentru a inlatura afectiunea, fie crezand ca e doar grasime. Cel mai important lucru pe care il pot face femeile pentru a isi mentine un aspect fizic placut este sa aiba foarte multa grija cu alimentatia. Mancarea sanatoasa, o dieta bine pusa la punct, saraca in grasimi va face cu siguranta diferenta.

Femeile care adopta acest stil de viata de la o varsta frageda si il mentin de-a lungul anilor vor avea cu siguranta un corp mai sanatos si lipsit de grasimi si celulita, fata de cele ce adopta un regim de viata haotic.

Exercitiile fizice reprezinta o alta cale pentru a imbunatati circulatia si a tonifia muschii. Si acestea sunt chei spre a tine departe celulita. Nu in cele din urma, consumul de lichide reprezinta un factor care aduce atat de multe beneficii corpului, printre care si faptul ca te fereste de celulita. Acest lucru se intampla datorita faptului ca toxinele vor fi indepartate din corp, circulatia va fi favorizata, in acest fel prevenindu-se si reducandu-se celulita.

S-a ajuns la concluzia ca o parte din hormonii pe care ii mostenim genetic, ar putea si ei cauza dezvoltarea celulitei. Desi nu poti lupta cu cauzele genetice, si foarte putin cu hormonii, faptul ca ai un stil de viata sanatos te va ajuta cu siguranta sa te mentii in cea mai buna forma, iar exercitiile combinate cu o alimentatie sanatoasa vor avea rezultate uimitoare.

Studiile au aratat ca renuntatul la fumat combinat cu un stil de viata sanatos poate de asemenea sa duca la o ameliorare a celulitei. Renuntatul la fumat este esental daca stam sa tinem cont de faptul ca tutunul cauzeaza efecte nocive la nivelul vaselor de sange, ceea ce determina aparitia celulitei.