Exista cateva tipuri de flori pe care, de obicei, le cumparam pentru a le oferi cuiva cu o ocazie anume, sau le tinem in vaza doar pentru decor. Insa, probabil multe gospodine inca nu au aflat ca aceste cateva tipuri de flori sunt comestibile si se pot gati in moduri foarte deosebite.
- Trandafirul este mai mult decat o floare superba, indragita de orice femeie si nu numai. Din petalele de trandafir se poate prepara dulceata, suc, sirop si chiar ceai.
- Floarea de dovlecel are un gust dulce si se poate gati cu mozzarella si achoa, se pot umple cu risotto si ierburi aromatice, sau de obicei se soteaza si se prajesc in ulei.
- Floarea de liliac are un gust asemanator cu cel al citricelor; cel mai des utilizata in bucatarie este gatita cu miere sau pusa in briose.
- Galbenelele, poate ca stim cu totii de la bunici, sunt flori foarte bune pentru sanatate. Se pot usca si pastra pentru ceai sau se pot prepara creme, dar ceva care bunicii nostri nu stiu este faptul ca floarea de galbenele poate inlocui sofranul.
- Levantica este floarea care da un gust delicios mierii de albine si deserturilor, iar felurile principale nu sunt cu nimic mai prejos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu