Obţinut prin procedee speciale, filtrat şi curăţat de impurităţi, uleiul de cocos păstrează aproape toate calităţile fructului din care e extras. Din acest motiv e folosit în cosmetică pentru îngrijirea părului, întrucât catifelează, îngrijeşte scalpul, hidratează în profunzime, are grijă de firele de păr, de rădăcină, condiţionează părul degradat. De asemenea, este ideal şi pentru tratarea mătreţii, firelor de păr despicate, părului gras sau uscat, lipsit de strălucire şi de vitalitate.
Utilizarea sa cea mai bună este împreună cu alte ingrediente naturale esenţiale, precum mierea de albine, obţinându-se o masca naturală perfectă pentru o îngrijire profesională. Mierea de albine pătrunde şi ea în profunzimea firului de păr, îl hidratează, are substanţe nutritive care îl hrănesc. Amestecul obţinut din cele două ingrediente se poate aplica direct pe părul afectat, aşteptându-se să acţioneze nu mai mult de 20-30 de minute. La final se spală părul şi se aplică un balsam. Aplicarea măştii este recomandată o dată pe săptămâna pentru a se observa efecte într-un timp relativ scurt. Pentru creşterea părului se poate realiza altă masca naturală pe baza de ulei de cocos, unt de cocos şi ulei de ricin, praf de curry şi salvie.
Această mască se aplică doar la rădăcina părului şi trebuie ţinută până la 60 de minute, de două ori pe săptămâna, timp de minimum 5-7 săptămâni, după care se spală şi se clăteşte cu apă caldă. Tot pentru creşterea părului şi însănătoşirea rădăcinilor se poate prepara o mască pe baza de miere, ulei de brusture, de ricin, de nuca de cocos, de scorţişoară, alături de fulgi de ardei roşu şi cuişoare.
Aplicarea în acest caz se realizează pe toată lungimea firului de păr. Sănătatea părului se menţine şi prin intermediul unei măşti cu unt de cocos, avocado şi henna, toate amestecate cu un gălbenuş de ou. Uleiul de cocos reduce secreţia de sebum în exces, redă strălucirea părului, îl lasă catifelat, hidratează şi reface structura firelor de păr cu probleme.
Super, o sa incerc! ;)
RăspundețiȘtergere