Beneficii nestiute ale furiei

Furia ajuta in negocieri. Negocierea tine doar de dominarea oponentului si gasirea celor mai bune argumente, nu? Nu prea e asa. Toate interactiunile personale functioneaza la un nivel emotional si unul intelectual. Cercetarile arata ca uneori sa devii furios poate contribui enorm la reusita unei negocieri.

Oamenii sunt programati sa fie precauti in preajma cuiva care este furios. Persoana cu care negociezi va fi mult mai cooperanta daca devii furios – va incerca sa te faca sa te calmezi. De obicei, lucrul acesta functioneaza cu americani si europeni. Culturile asiatice considera furia din timpul unei negocieri nepotrivita, urata, asa ca ai numai de pierdut daca nu te stapanesti. In alt doilea rand, daca este sa fii furios, fii de-adevaratelea, nu te preface. Daca esti prins ca simulezi furia atunci ai numai de pierdut. Furia prefacuta nu face decat sa scada increderea persoanei in respectivul, cooperarea disparand. Furia te poate ajuta in cariera. Oamenii care se infuriaza adesea sunt mult mai prosperi in cariera lor decat cei care isi reprima sentimentele si tin totul in ei. Un studiu a demonstrat ca un individ care e furios merita un status mai important si un salariu mai mare. Insa doar daca esti barbat.

Ambele sexe sunt de acord ca femeile furioase sunt incompetente. Strategia cu furia merge chiar si atunci cand mergi la un interviu pentru un nou job, indiferent de pozitia pentru care aplici. In medie, furiosii au un salariu mediu de 38.000 de dolari, in vreme ce furioasele au doar 23.000 de dolari. Exista si reversul medaliei pentru femei: daca explica de ce sunt furioase, oamenii tind sa isi schimbe judecata si sa fie mult mai corecti. Dar daca barbatii fac acelasi lucru, explicatia lor este vazuta ca un semn de slabiciune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu