Tipurile populare de biciclete BMX

Cursele cu o bicicleta BMX si mersul pe o astfel de bicicleta au devenit populare de abia prin anii 1960-1970. La inceput puteai doar sa mergi pe bicicleta preferata si sa faci niste curse pe distante scurte, dar dupa ce bicicletele BMX au evoluat ciclistii au putut sa experimenteze si tot ce tine de freestyle, au mers utilizate pe orice tip de teren, au permis scheme complexe pastrand siguranta celui din sa.

Astazi sunt mai multe tipuri de bicicleta BMX decat in trecut, oricare ar fi alegerea noastra putem sa experimentam, putem face orice fel de scheme dorim, ne bazam pe ele pentru ca sunt solide, au materiale de calitate si au fost testate. Care sunt tipurile de BMX populare? BMX-ul original sau True BMX a aparut prin 1960-1970, este facut special pentru sarituri, pentru mersul prin praf, noroi. A prins bine la copii si la tineri, are roti de 20 inch, exceptie facand modelele „cruiser” cu roti de 24 inch. BMX-ul original era din otel sau aluminiu, era si a ramas usor, simplu de transportat, de manevrat, structura era una destul de rigida si permitea miscari limitate, schemele nu puteau fi asa de complexe. Freestyle BMX este bicicleta speciala pentru scheme, pentru experimente, pentru cursele unde ai nevoie de miscari uau! ca sa sari peste n obstacole. Ciudat sau nu, chiar daca erau doar pentru scheme si pentru eventuale curse, Freestyle BMX-urile au devenit populare pentru ca te puteai plimba cu ele prin cartier, prin oras, le luai oriunde, avand un design mai light. Cauciucurile sunt mai groase decat la BMX-ul original, au 20x2.125 inch, bicicletele Freestyle se folosesc doar pe asfalt, au frane pe spate si pe fata, ghidonul e foarte usor de manevrat pentru a face ce scheme doresti. BMX-ul Dirt Jumper este doar pentru cei care vor sa „ramana” in aer cat mai mult timp in timpul schemelor, e pentru sarituri. Este usor, are design compact, nu are frana pe fata, rotile sunt de 24 de inch.

Un alt model specializat este BMX-ul Flatland, cu o geometrie unica a cadrului si componente care previn folosirea pe orice fel de teren, poti merge cu ea doar pe teren plat si atat, cu asfalt. Cu un BMX Flatland poti sa fii mereu in miscare si sa te balansezi pe bicicleta, sa manevrezi ghidonul pentru a ajunge usor in orice pozitie. Cadrul e mai micut ca sa permita astfel de miscari indraznete, franarea e pe fata si pe spate pentru siguranta maxima, cablul de la frane nu va fi niciodata in pericol in timpul trucurilor din mers datorita unui sistem unic de prindere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu