Stalpii cu panouri fotovoltaice, cu led, solutia optima pentru iluminat stradal ieftin

Iluminatul stradal reprezinta o problema reala pentru orice comunitate. Stalpii care nu fac fata atunci cand temperaturile scad sub anumite valori, portiuni de strada unde nu e pic de lumina si bani prea multi alocati iluminatului public, iata cateva neajunsuri pe care orice oras mai mic le are si nu poate face nimic pe moment.

De ce? Pentru ca energia electrica consumata este destul de mare, banii alocati pentru plata catre furnizor sunt destul de multi, iar darile pe care le va avea fiecare individ catre primarii vor creste. O alternativa green la iluminatul clasic o reprezinta stalpii cu panouri fotovoltaice cu led, usor de montat si de intretinut. Plus ca au un consum mai mic de energie, cu randament sporit fata de sistemele clasice de iluminat. Investitia de la inceput se amortizeaza pentru ca achizitia se reduce doar la stalpi si nimic altceva, nu exista accesorii suplimentare care sa mareasca costurile.

Avantajul major al stalpilor cu led si panouri fotovoltaice tine de producerea energiei electrice din surse proprii, lumina solara, fara a avea acces la reteaua nationala de electricitate. Cum energia solara este regenerabila la infinit si gratuita, costurile cu iluminatul vor fi zero in fiecare luna. Nivelul poluarii scade si el pentru ca mediul nu e afectat de lumina produsa de stalpi si nici de resursele folosite. Stalpii de acest fel sunt multifunctionali, pot fi utilizati si pentru iluminatul gradinii, dar si pentru cel stradal, pentru parcari, cai de acces. Ei sunt rezistenti, au acumulatori cu descarcare adanca pentur a impiedica scurgerile, rezistand cu brio in conditii meteo extreme.

Energia produsa este stocata in acumulatori, productia este de 200Wh, capacitatile de stocare ale acumulatorilor fiind de 400Wh. Lumina oferita de fiecare stalp este mai puternica, raza de acoperire este mai mare, fiecare stalp avand si un sistem de focalizare care permite luminarea puternica pe timp de noapte, fara consum de energie electrica in plus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu