Cum ne mentinem usor igiena

Ingrijirea proprie este foarte importanta, igiena si apoi frumusetea, daca ne dorim un corp sanatos. Pentru ca mediul in care traim este din ce in ce mai poluat si plin de bacterii trebuie sa ne protejam organismul cum stim mai bine pentru a nu ne imbolnavi.
Sunt foarte multe boli  pe care le putem contacta in lipsa igienei, nu sunt fatale dar cu siguranta sunt  greu de tratat si ne vor incomoda mult timp.
Un prim pas catre mentinerea sanatatii si a igienei este spalatul. Nu vorbim despre  dusul zilnic ci despre spalatul pe maini.
De multe ori cand mancam la scoala, la birou sau pe strada nu ne dam seama de murdaria pe care o avem pe maini si cu care inevitabil contaminam si produsul consumat. De aici ne putem imbolnavi destul de usor.
Cel mai simplu pas de care trebuie tinut cont este spalarea manilor inainte de masa cat mai des posibil cu sapun.
Sapunurile au putere ridicata de spalare, degresare si igienizare si nu atatca pielea. Sunt create pentru a fi folosite in contact direct cu pielea asadar sunt testate dermatologic sa nu raneasca sau sa creeze alergii. Majoritatea  sapunurilor sunt cu ph neutru, potrivit oricarui tip de piele chiar si celelor mai sensibile, deci un sapun de acest gen se poate folosi chiar si pentru a-i spala pe maini pe cei mici, fara a le aspri sau irita pielea.
Exista si sapunuri care sunt imbogatite cu creme hidratante pentru a putea fi folosite si in scop cosmetic de a curata tenul dupa machiaj.
Orice tip de sapun alegem, fie ca este lichid, solid, antibacterian, sub forma de spuma sau cu proprietati abrazive, putem sa fim convinsi ca dupa utilizare reducem cu mult riscul de a ne imbolnavi sau a ne contamina cu diverse bacterii.
Asadar, apa nu este suficienta pentru a curata pielea de impuritati asa ca aveti grija ca la spalare sa aveti la indemana si un sapun pentru a va curata cu adevarat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu