Vinul cu aroma de cola - o noua gaselnita frantuzeasca

Un producator francez a introdus vinul cu aroma de cola. Si nu orice vin, doar cel de epoca, rosu, alb si roze cu denumiri de prestigiu precum Bordeaux, Bourgogne si Cotes du Rhone.

In Franta, trist s-o spunem, dar consumul de vin a scazut in ultimii ani, in special in randul tinerilor, care sunt mai atrasi de bere si bauturi spirtoase. O poveste BBC, de Hugh Schofield, de la Paris, explica: "Cifrele recente doar confirma ceea ce a fost observat de ani de zile, ca numarul celor care consuma alcool regulat, in special vin, in Franta este in cadere libera." El a scris ca, in 1980, "mai mult de jumatate dintre adulti au fost consumatori de vin, aproape in fiecare zi. Astazi, aceasta cifra a scăzut la 17%. Intre timp, proportia de oameni francezi care nu beau deloc vin, s-a dublat la 38%. "

Rouge Sucette (Acadeaua rosie) - asa cum este denumit vinul cu aroma de cola - este mai ieftin decat vinul obisnuit. O sticla va costa sub 3-4 euro in Franta si va fi vandut in primul rand in hypermarchés (supermarket-urile mari). Cati bautori de Rouge Suchette vor trece catre ceva mai sofisticat, nu se stie inca.

Mai mult, francezii au imbratisat deja vinuri aromate, cum ar fi vinurile cu aroma grapefruit sau cu aroma de fructul pasiunii. De fapt, in Franta, s-au baut 15 milioane de sticle de vin aromat anul trecut si aceasta cifra se va dubla in 2013.

La cina, vinul este al treilea cel mai popular, dupa apa de la robinet si apa imbuteliata. Sucurile acidulate vin din urma rapid si sunt doar la un pas distanta de a concura cu cele mai consumate bauturi. Potrivit unor stiri internationale, un studiu recent efectuat de Jurnalul International de Antreprenoriat, arata ca schimbarile in obiceiurile de consum ale francezilor sunt clar vizibile prin atitudinea generatiilor succesive. Oamenii cu varste de 60 și 70 de ani au crescut cu vinul pe masa, la fiecare masa. Pentru ei, vinul ramane o parte esentiala a patrimoniului lor, sau a mostenirii culturale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu