7 lucruri pe care nu le stiai despre celulita

Celulita este o conditie a pielii care este de cele mai multe ori asociata cu o problema de greutate. Totusi este posibil sa ai celulita si fara sa ai probleme de greutate. Aceasta problema este cauzata de retinerea de apa si problemele cu circulatia care ar putea avea originea intr-o varietate de factori printre care si hormonii.

O retea de tesuturi conectate, localizata sub piele poate de asemenea determina celulita. Desi celulita a fost un fenomen care a fost observat prima data la barbati, este mult mai des intalnit la femei.

Milioane de dolari sunt folosite in fiecare an pe cremele tratament impotriva celulitei sau pe alte tipuri de produse care au acelasi scop. Aceasta afectiune este considerata foarte neatragatoare, mai ales in randul femeilor, de aceea toata lumea este hotarata sa scape de ea intr-un fel sau altul.

Cert este ca femeile sufera de aceasta afectiune, care incepe sa isi faca aparitia imediat dupa perioada pubertatii. Procentul de celulita variaza, insa peste 90% din femei sufera de celulita intr-un procent mai mare sau mai mic.

Asadar, daca aproape toate femeile sufera de celulita, poti face ceva in privinta asta? Cele mai multe persoane esueaza, fie crezand ca nu se poate face nimic pentru a inlatura afectiunea, fie crezand ca e doar grasime. Cel mai important lucru pe care il pot face femeile pentru a isi mentine un aspect fizic placut este sa aiba foarte multa grija cu alimentatia. Mancarea sanatoasa, o dieta bine pusa la punct, saraca in grasimi va face cu siguranta diferenta.

Femeile care adopta acest stil de viata de la o varsta frageda si il mentin de-a lungul anilor vor avea cu siguranta un corp mai sanatos si lipsit de grasimi si celulita, fata de cele ce adopta un regim de viata haotic.

Exercitiile fizice reprezinta o alta cale pentru a imbunatati circulatia si a tonifia muschii. Si acestea sunt chei spre a tine departe celulita. Nu in cele din urma, consumul de lichide reprezinta un factor care aduce atat de multe beneficii corpului, printre care si faptul ca te fereste de celulita. Acest lucru se intampla datorita faptului ca toxinele vor fi indepartate din corp, circulatia va fi favorizata, in acest fel prevenindu-se si reducandu-se celulita.

S-a ajuns la concluzia ca o parte din hormonii pe care ii mostenim genetic, ar putea si ei cauza dezvoltarea celulitei. Desi nu poti lupta cu cauzele genetice, si foarte putin cu hormonii, faptul ca ai un stil de viata sanatos te va ajuta cu siguranta sa te mentii in cea mai buna forma, iar exercitiile combinate cu o alimentatie sanatoasa vor avea rezultate uimitoare.

Studiile au aratat ca renuntatul la fumat combinat cu un stil de viata sanatos poate de asemenea sa duca la o ameliorare a celulitei. Renuntatul la fumat este esental daca stam sa tinem cont de faptul ca tutunul cauzeaza efecte nocive la nivelul vaselor de sange, ceea ce determina aparitia celulitei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu