Masajul de relaxare – beneficii pe termen scurt si lung

Muzica ideala pentru destindere, uleiuri esentiale, ambianta relaxanta, lumina difuza... toate duc cu gandul la terapia desavarsita pe care o reprezinta un masaj de relaxare intr-un salon profesionist. Este probabil unul dintre momentele preferate de relaxare dupa o zi grea la birou, o zi plina de stres si tensiune si este cu siguranta o maniera perfecta de incarcare a bateriilor pentru o noua zi in jungla cotidiana.

Cand spunem masaj relaxare ne referim la adevarate beneficii, atat pe termen scurt cat si pe termen lung. La capitolul beneficii pe termen scurt putem enumera fara doar si poate imbunatatirea simptomelor legate de stres sau anxietate si reducerea starii de oboseala, reducerea tensiunii musculare si uneori chiar a durerilor musclare usoare. De asemenea, imediat dupa masaj se poate simti o mobilitate crescuta si o respiratie mai usoara. Pe termen lung masajul de relaxare se poate dovedi extrem de util in imbunatatirea aspectului si tonusului pielii, mai ales la nivelul abdomenului, feselor si picioarelor (si de ce nu, doamnele il pot suplimenta macar o data pe saptamana cu un masaj anticelulitic). De asemenea, sistemul imunitar poate functiona mai bine in cazul persoanelor care au introdus masajul de relaxare in rutina saptamanala. Este esential sa se inteleaga ca masajul de relaxare nu este un masaj terapeutic si ca atare nu poate vindeca dureri cronice sau afectiuni ale muschilor, insa pe termen lung poate avea efecte benefice.

Alte efecte pozitive ale acestui tip de masaj sunt imbunatatirea circulatiei sanguine periferice, scaderea tensiunii arteriale cel putin pentru o perioada, imbunatatirea respiratiei, imbunatatirea tonusului general, precum si imbunatatirea tranzitului gastrointestinal si eliminarea mai facila a toxinelor din organism, daca se insista cu anumite miscari specifice. Alaturi de alte practici precum exercitiile fizice (la sala de sport sau acasa), tehnici de respiratie, yoga sau meditatie, masajul de relaxare este una dintre tehnicile de relaxare care garanteaza energie si stare de spirit la cote maxime precum si stres aproape de zero.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu