Ce sa alegem? Piese auto originale sau second hand? Riscam sau nu cand luam o piesa auto second hand?

Ca sofer esti tentat de multe ori sa cumperi piese auto la preturi mai mici pentru a mai economisi ceva bani. Pericolul la care te supui atunci cand alegi aceasta varianta este unul imens. In primul rand, risti sa iei piese contrafacute, din materiale de calitate indoielnica, care sa nu te ajute prea mult in timpul rulajului.

In al doilea rand, multe piese auto vandute la preturi mai mici nu sunt cele originale, in speta cele produse de cei care au facut si masina pe care se vor instala, asa ca nu vei avea niciodata aceeasi performanta la volan. Pe de alta parte, piesele originale, mai scumpe, garanteaza si siguranta la volan, precum si atingerea unor viteze mai mari pentru deplasarea rapida dintr-un loc in altul. In categoria peiselor cu preturi mici se incadreaza si cele second hand, adica fie cele luate de la alte masini, fie cele deja folosite la un model asemanator si reconditionate. Piesele originale au garantii extinse, pot fi schimbate in caz ca nu functioneaza cum ar trebui, sunt testate inainte de a fi scoase pe piata si sunt garantate. Spre deosebire de cele originale, cele contrafacute sau cele second hand nu au trecut printr-un proces de testare riguroasa, se uzeaza rapid, se strica si mai repede si va pot pune viata in pericol odata montate pe masina dvs.

Ganditi-va doar ce s-ar intampla daca un cauciuc ar ceda la franare pentru ca este prea uzat sau pentru ca e contrafacut, materialul e de proasta calitate, si masina in care se afla toata familia dvs. s-ar lovi violent de un parapet. Astfel de riscuri nu se merita iar cei cativa lei economisiti nu va ajuta cu nimic atunci cand ajungeti pe patul de spital. De aceea, preferati intotdeauna piesele originale, luate din magazine autorizate, verificate, cu etichetele corespunzatoare, cu garantia oferita de producatorul brandului masinii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu