Implanturile dentare – solutia ideala de inlocuire a dintilor naturali

De ce sunt implanturile dentare adesea prima solutie si un tratament standard, comparativ cu alte optiuni de a recupera dintii lipsa sau afectati de carii? Ei bine, un implant dentar inseamna in primul rand o solutie pe termen lung, calitativa si rezistenta, de aseamana foarte mult cu dintii naturali, implanturile fiind puternice si stabile dar si identice ca aspect si functii cu dintii naturali.

Alte tipuri de tratamente pentru dintii afectati sau lipsa pot conduce la probleme legate de mancat, zambet, vorbit si alte activitati absolut obisnuite in viata de zi cu zi. Implanturile dentare pot dura si o viata, daca sunt facute cu profesionalism si daca sunt fixate perfect si ingrijite cu atentie de-a lungul anilor. In schimb, alte solutii cum ar fi puntile dentare pot dura pana la maxim 10 ani, dar in general perioada maxima este de 5-7 ani, dupa care necesita inlocuire. Avantajul major este acela ca protejeaza dintii naturali sanatosi din proximitatea dintelui afectat, spre deosebire de alte solutii precum puntile dentare, care se folosesc de dintii naturali pentru a se sustine, macinandu-i in partile laterale.

Implanturile se fixeaza in osul maxilarului si se sustin astfel singure, fara a afecta dintii din jur. Lipsa dintilor si refuzul de a face un implant dentar inseamna nu numai modificari ale aspectului fetei (cu pielea lasata si infundata in maxilar) dar si probleme ulterioare pentru gingii si osul maxilarului. Atunci cand nu este folosit pentru a sustine dintii naturali sau implanturile, osul se degradeaza, isi pierde puterea si fermitatea. Implantul este singura optiune pentru a mentine intact si pentru a stimula osul maxilarului. Ingrijirea implanturilor se face exact in acelasi mod in care se face si ingrijirea dintilor naturali, cu pasta si periuta de dinti, ata dentara si apa de gura, un ritual obisnuit pentru igiena orala.

Cu implanturile dentare care sa inlocuiasca dintii naturali, viata sociala nu va fi deloc afectata, zambetul va fi la locul lui, situatiile stanjenitoare legate de proteze mobile vor fi doar un cosmar, veti putea sa va distrati, sa stati de vorba si sa mancati in voie, exact ca si cum ati beneficia de dantura naturala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu