Dintre cele mai cool beneficii acordate de companiile IT

Credite de calatorie. Daca unele companii platesc angajatii sa stea acasa degeaba, altele platesc angajatii sa calatoreasca. Airbnb ofera anual vacante si posibilitatea de a calatori pentru angajati, se primesc 2000 dolari pentru calatorie oriunde in lume. La alte companii angajatii sunt incurajati sa calatoreasca cat mai mult si sa isi faca de cap pe unde se duc. Dupa doi ani de lucru in cadrul companiei ei primesc peste 6.000 dolari pentru calatoria in orice colt in afara SUA, daca firma are sediul acolo.

Primesc si o saptamana in plus de vacanta ca sa se bucure de o experienta culturala deosebita afara. Asistenta in privinta fertilitatii. La Apple toti cei care vor sa aiba copii si nu prea reusesc primesc asistenta. Firma plateste costurile implicate de tratamentele in clinicile de fertilizare artificiala. 20000 de dolari primesc toti cei care urmeaza tratamente pentru infertilitate, inghetarea de ovule sau cautare de donatori de sperma. Apple a facut aceasta miscare intrucat isi doreste sa angajeze femei-ingineri care sa le faca fata barbatilor care predomina in echipa. Si Facebook ofera o astfel de facilitate, desi e mai rara in lumea IT.

Multe companii ofera bani pentru procurarea de Viagra, pastile anticonceptionale, dar tratamente de fertilitate nu sunt acoperite. Femeile din cele doua companii nu mai sunt asa stresate, raman in firma pentru ca stiu ca sunt ajutate, se pot concentra mai bine pe ce au de facut. Aceleasi servicii sunt oferite si cuplurilor de acelasi sex, chiar daca se folosesc de mame-surogat sau de fertilizarea in vitro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu