Ce trebuie sa avem in vedere la geamurile termopan

Geamurile la o casa sau la un apartament necesita o atentie deosebita atunci cand sunt schimbate sau in cazul in care sunt puse de noi. De obicei, ele trebuie sa tina undeva intre 10 si 25 de ani in functie de calitatea materialului si a accesoriilor, la o uzura normala, in functie de cat de mult ati ales sa platiti pentru geamuri termopan.

In cazul in care se strica, aveti mereu la dispozitie posibilitatea de reparatii termopane in Obor, iar serviciile de reparatii nu sunt atat de costisitoare. Desigur cand alegeti sa va comandati geamuri termopan, ideal este sa nu faceti rabat la calitate si in niciun caz sa nu faceti rabat la pret. O vorba romaneasca spune ca noi suntem prea saraci pentru a ne permite lucruri ieftine, iar aici se aplica si achizitia de termopane. Cand faci o investitie mai mare, trebuie sa te gandesti pe termen lung la ce anume ai de pierdut. La un termopan – calitatea trebuie sa primeze si atunci cand vorbim de feronerie si cand vorbim de accesorii sau de geam in sine. De exemplu, cand alegem sa montam un geam termopan nou, nu ne gandim si la pervaz intotdeauna, dar acest lucru este gresit, deoarece pervazul este cel care asigura scurgerea apei de pe geam, alungand astfel riscul ca aceasta sa ajunga pe perete.

In Germania, de exemplu, pervazul este parte integranta a geamului, este inclus in pret, nu si la noi. Totusi, daca doriti sa cumparati si sa va montati o fereastra noua, nu faceti economii la pervaz pentru ca s-ar putea sa regretati. Partea de jos a geamului este cea mai vulnerabila la conditiile meteo, iar eventualele probleme pot fi evitate prin montarea pervazului atat in interior, cat si in exterior. Trebuie avut in vedere si ca geamul termopan izoleaza, asadar aerul nu circula asa cum ar trebui. Din fericire pe piata se gasesc tot felul de dispozitive de aerisire, prin care se pot evita neplacerile cauzate de mucegai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu