AMETISMUL- PIATRA SEMIPRETIOASA DE MARE VALOARE


Ametistul este format dintr-o varietate de cuart iar pe suprafata sa are striatii in nuante de violet. Aceste nuan ele translucide de levantica se schimba in functie de tipul siț intensitatea luminii la care sunt expuse, ametistul fiind un adevărat spectacol de culoare in lumea bijuteriilor. De indata ce detii aceasta piatra miraculoasa este imposibil sa nu te atasezi de ea. 


Ametistul are o puternica incarcatura spirituala. Ametistul era considerat in India piatra brahmanilor, de vreme ce, in budism, aceasta gema era perceputa drept piatra evolutiei pe treptele spiritualitatii. Se spune ca ametistul poate transforma energia in iubire. Este un fapt mitic dar care aduce noroc tuturor celor care il poarta.


Cristalele de ametist sunt foarte raspandite in natura, fiind prezente mai ales în Brazilia, Madagascar, Germania, Rusia i Sri Lanka. Cerceii incrustati cu ametiste te va ajuta sa iti regasesti linistea interioara si armonie in fiecare moment din zi iar bratara de acest fel va avea acelasi efect asupra ta. Nu ezita sa porti astfel de bijuterii ori de câte ori ai ocazia, ele îti vor da binedispozitie si vor alunga sentimentele negative din jurul tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu