Celulele stem, o speranta

Am niste prieteni de familie foarte buni, care de cateva luni se bucura de sosirea pe lume al celui mai nou membru, un baietele sanatos si frumos cum nu am mai vazut. Din pacate toata sarcina sotia prietenului meu s-a chinuit destul de mult, fiind mereu in pericol de a-si pierde copilul datorita a ceea ce se numeste avort spontan, o problema medicala cunoscuta ce a silit-o sa stea mai mult in pat, luand destul de multe pastile pe zi.
Fiind un apropiat al familiei le-am vazut mereu ingrijorarea si la randul meu am inteles pericolul pe care il infrunta viitoarea mamica asa ca le-am propus sa apeleze la o banca de celule stem ca o solutie pentru alte probleme ce ar mai putea aparea mai tarziu in cursul vietii copilului.
Nici eu nu sunt mare expert in domeniu dar citind aici am descoperit ca dincolo de usurinta in colectare a acestor celule la nastere, beneficiile pot fi enorme.
Spre bucuria mea, ideea le-a suras si la vreo saptamana distanta m-au cautat sa imi spuna ca au luat legatura cu o banca de celule stem si ca dupa ce li s-a explicat despre ce este vorba, au semnat un contract  pentru colectarea si pastrarea celulelor pe termen nedeterminat. Si cum nu mai era decat vreo luna pana la ziua cea mare, a ramas ca vor tine legatura cu reprezentantul bancii.
Din ce mi-au povestit cei doi prieteni ulterior, tot ce au avut de facut a fost sa ii dea medicului care s-a ocupat de nastere kitul special de colectare iar dupa ce sangele din cordonu ombilical a fost extras, specialistul venit sa aduca kitul la spital l-a dus inapoi la banca pentru prelucrare si depozitare.
Acum prietenii mei au garantia ca in cel mai nefericit caz posibil, cand micutul lor ar putea in viitor sa dezvolte vreo afectiune grava, micutele celule pastrate de la nasterea sa ar putea reprezenta solutia salvatoare. Sa stiti ca asta este de mare importanta pentru orice parinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu