Jocuri Mario

Nu stiu cum este pentru voi, dar eu de cate ori aud cuvantul Mario, imi aduc aminte de copilarie, si cred ca de sigurul joc TV pe care l-am cunoscut dupa revolutie. Intre timp se pare ca Mario a “crescut”  asemenea noua, si multe jocuri cu el au fost create, unele avand mai mult succes decat altele.
Mario este un personaj creat de catre cei de la Nintendo si este mascota serii Mario in care au aparut peste 200 de jocuri. Desi intial au fost doar jocuri pentru console acum Mario apare si in alte tipuri de jocuri video gen: puzzle, racing, sport, etc.
Jocurile Super Mario se axeaza pe aventurile lui Mario in regatul Mushroom si toate locatiile lui. Jocul este structurat pe mai multe nivele care se afla in acest locatii, unde Mario sare si isi invige dusmanii. Jocul in general are o intriga simpla ca cea salvarii printesei de catre Mario.
Super Mario Bros, stabileste multe concepte inovatoare pe care le intalnim in multe din jocurile Mario, incluzand o multitudine de super puteri sau obiecte care in confera lui Mario super puteri ca: scuipatul de foc sau gheata, puterea de a se micsora sau a creste.

Primul joc din seria Mario a aparut in 1985. Printre cele mai populare jocuri Mario se numara:
•    Super Mario Bros. 1,2 si 3
•    Super Mario Land
•    Super Mario World
•    Super Mario Sunshine
•    Super Mario Galaxy 1 si 2
•    New Super Mario Bros. pentru Wii
•    Super Mario 3D Land.

Jocurile Mario au avut vanzari foarte bune, Super Mario Bros., fiind al doilea joc ca vanzari din toate timpurile, cu peste 40 de milioane de jocuri vandute devansat fiind doar de Wii Sports.
Nu cred ca sunt multi din cei din generatia mea care sa nu fi pierdut ore intregi in aveturile lui Mario si chiar sa il mai fi jucat odata dupa au terminat toate nivelele, iar printrei acestia mai numar si eu  Pentru asta si pentru o parte din copilarie ii multumesc lui Shigeru Miyamoto creatorul celebrului personaj.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu