O altfel de poluare

Una din cele 10 legi ale decalogului dată de profetul Moise în Vechiul Testament spune: ”Să nu fi desfrânat, să nu săvârșești fapte rușinoase și nedemne de ființa umană.” Începând cu primii ani de viață familia are un rol deosebit în educația copiilor lor, umând ca instrucția și educația în școala (și nu numai) să determine definirea personalitații unui individ. Un mare filosof spunea că „Omul nu poate ajunge om decât prin educație” Immanuell Kant.

Începând cu pubertatea și parcurgând aproape întreaga viață complexitatea acestui fenomen ce vizează evoluția individului în societate se axează esențial pe autoinstruire și autoeducare. Nonconformismul zilelor noastre, de multe ori reprezinta un semn al dezorientării, al împingerii către imitații care nu au nimic de a face cu respectul față de sine și de ceilalți. Există numeroase tentații nefaste care în fața unui psihic insuficient consolidat pot determina adevărate drame în familie. Este vorba despre o altfel de poluare și anume cea psihică determinată de aşa-zisele „etnobotanice”, ale căror efecte nocive sunt binecunoscute. Termenul de „etnobotanic” utilizat de către distribuitorii de produse halucinogene, nu are nicio legătură cu tradiția poporului român, aceea de a utiliza plantele în scop terapeutic. Ori plantele din magazinele de vise nu conțin doar plante ci și substanțe sintetice  (amfetamine, metamfetamină) care pot da crize asemănătoare skizofreniei.

M-a contrariat faptul că în urmă cu câteva zile,trecând prin fața unui magazin dintr-un cartier bucureștean, pe sigla firmei scria “Produse tradiționale din marginea Sibiului”. Nimic neobișnuit, gandul te duce la faptul că dincolo de ușa există brânzeturile renumite sau salamul de Sibiu. Fals! pentru că alături scrisului era o frunză de cânepă, așadar neconcordanța era evidentă.

Sursa: http://pavaza.ro/o-altfel-de-poluare/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu