Divortul este poate cea mai traumatizanta experienta pe care un cuplu o poate trai. Lupta pentru copil, impartirea bunurilor, certurile, nervii, depresia puternica, toate se cumuleaza si rezulta cea mai neagra perioada din viata cuplului si indivizilor. De multe ori, cei care fac pasul sunt barbatii si nu pentru ca au ceva cu femeile, ci pentru ca ei lasa garda jos atunci cand sotia e foarte bolnava si nu mai pot face fata presiunii zilnice de a avea grija de toate.
Daca insa barbatul se imbolnaveste, rata divorturilor e constanta-daca femeia se imbolnaveste, rata divorturilor creste semnificativ cu 6%. Studiul care a dus la aceste constatari a monitorizat timp de 20 de ani mai multe cupluri, iar toate aveau unul dintre parteneri de peste 51 de ani. La finalul studiului s-a constat ca o treime dintre cupluri au ajuns la divort, iar intr-un sfert din cazuri s-a ajuns la decesul unuia dintre parteneri. Evident, decesele au survenit in cazul celor mai batrani, in timp ce divorturile au survenit in randul celor mai tineri. Boala a fost principalul motiv care i-a determinat pe soti sa divorteze si asta pentru ca viata in doi are un anumit echilibru care se strica rapid si degenereaza atunci cand unul dintre soti nu-si mai indeplineste sarcinile zilnice. Sotiile asigura servicii medicale, obtin bani mai multi sau chiar toti banii familiei si se ocupa de tot ce tine de casa.
Femeile nu prea accepta orice fel de ingrijire medicala din partea sotilor, in vreme ce sotii mai in varsta nu prea stiu ce au nevoie femeile din punct de vedere medical. Mai mult, cuplurile casatorite sunt mult mai sanatoase decat cei care aleg sa stea in concubinaj sau traiesc unul cu altul fara nici un fel de incercare de stabilizare a relatiei. In final, femeile care se imbolnavesc nu mai au parte de aceste beneficii ale relatiilor sudate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu