Oricat de bun ar fi, un calculator se va defecta la un moment dat. Cauzele sunt multiple, printre ele numarandu-se folosirea neglijenta, uzura morala si fizica, degradarea unor piese care aveau defecte initiale majore, inca de la cumparare. Utilizatorul obisnuit nu isi poate da seama la timp de aceste defecte, asa ca PC-ul ajunge sa fie inutilizabil. Pentru a va feri de astfel de probleme aveti nevoie de serviciile unui service autorizat de reparatii laptopuri, precum service onlaptop, acolo unde echipa de profesionisti se va ocupa de fiecare detaliu care ar fi dus la respectivul defect.
Cele mai frecvente defecte pe care le puteti intalni in cazul unui calculator obisnuit sunt de mai multe feluri. Nu le vom enumera aici pe toate-mai multe detalii despre posibilele defecte gasiti si pe pagina oficiala a service onlaptop-si ne vom limita doar la prezentarea celor mai comune, care pot fi reperate si de utilizatorul obisnuit. Primul dintre ele se manifesta simplu: calculatorul refuza sa porneasca-nu exista tensiune in unitatea centrala. Cauzele sale ar fi: alimentatorul e defect, nu e conectat la calculator, priza unde e cuplat alimentatorul e defecta, nu permite trecerea curentului catre calculator, butonul power de la calcultor e defect, face un scurtcircuit. In cazurile grave, o componenta interna a calculatorului sau placa de baza are o defectiune majora. Alta varianta a acestui defect e cand calculatorul are niste semnale sonore stridente la pornire si refuza iarasi sa porneasca, sa deschida monitorul. Daca beep-ul se mentine si se repeta, atunci discutam despre o defectiune a memoriei RAM pe care echipa service onlaptop o poate evalua corect si o poate remedia rapid. A doua problema majora intalnita la pornirea unui sistem este imposibilitatea incarcarii/bootarii sistemului de operare, Linux, Windows sau care o mai fi. Aici poate fi vorba de o deterioare a sistemului de operare si de stricarea HDD-ului.
Pe de alta parte, puteti avea surpriza ca Bios-ul sa nu poata citi secventa de boot de pe HDD, desi HDD-ul functioneaza ireprosabil-pot exista BAD-uri, adica niste portiuni de pe HDD care nu pot fi citite de capul de citire. In fine, mai avem si situatia in care calculatorul se restarteaza, ori in timpul, ori dupa ce se termina „bootarea”, incarcarea sistemului de operare-si aici, motivul trebuie cautat la RAM si la sistemul de operare. Varianta cea mai des intalnita e cea a restartului in timpul lucrului, cand sistemul de operare isi face treaba. Aici poate fi vorba de o supraincarcare a procesorului cu diverse sarcini, software-ul din computer fiind cel vinovat, dar si placa de baza, cea video va pot aduce in acest punct.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu