Cazarea in Bucuresti este din ce in ce mai ieftina

Desi Bucurestiul este capitala in care exista printre cele mai avantajoase preturi la camerele de hotel, se pare ca acest sector inca mai simte efectele crizei financiare, care nu da semne sa treaca.

Potrivit unui raport publicat de una dintre cele mai importante companii imobiliare, gradul de ocupare, cat si preturile de cazare in Bucuresti sunt inca sub nivelul din 2007, cand s-a inregistrat varful din industria hoteliera. Cu toata lupta hotelierilor, acestia nu au reusit decat sa revitalizeze un pic piata, dar nu si sa o aduca pe culmea celei de acum 4 ani. Pretul de cazare este la un nivel scazut, cu cca. 30 de procente fata de media din 2007, iar tendinta anului 2011 de crestere, in care s-au adaugat cu plus cca. 7,2 procente, a fost intrerupta de scaderea din 2012 cu aproximativ 2 procente.

In Bucuresti, la ora actuala, exista 77 de hoteluri si un total de 9.500 de camere. Dintre acestea, 61% sunt de 4 stele, 22% sunt de 5 stele, iar 18% sunt de 3 stele. Anul trecut a venit si cu o veste buna in piata constructiilor de hoteluri, pentru ca s-au deschis 3 hoteluri noi: Europa Royale (90 de camere), Hotel Cismigiu (60 de camera) si Hotelul Marshal Garden (63 de camere). Pana la urma, vestile proaste pentru hotelieri sunt bune pentru consumatori, care platesc mai putin pentru cazare in Bucuresti, la conditii comparabile cu cele din alte capitale Europene. Dintr-o astfel de oferta este insa greu sa te decizi asupra unuia, asa ca nu ezitati sa consultanti cu atentie orice ghid de Bucuresti pe care il gasiti, dar si sa intrati pe forumuri pentru a afla pareri de la cei care au beneficiat de serviciile respective. Iar daca sunteti din Bucuresti, ati putea totusi sa faceti un tur al hotelurilor, ca o aventura aparte. Alege sa fii turist in orasul tau, pentru ca s-ar putea sa descoperi lucruri surprinzatoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu