„Iasii-precum erau” si precum sunt

In „Iasii- precum erau”, o zi petrecuta acolo insemna: „o sarbatoare discreta si ales nuantata(...), locul ideal unde fiecare ar vrea sa-si petreaca viata ca nicaieri aiurea”. Acum, o zi petrecuta in acest oras ramane pentru unii o zi de sarbatoare iar pentru altii un tumult al vietii cotidiene. Trecatori, locuitori sau stramosi ai inimii Moldovei suntem intotdeauna curiosi de noutati, de diversificare, de posibilitatea alegerilor noastre si atunci nu ne ramane de facut decat sa studiem ce are de oferit acest oras prin anunturi Iasi.

Ca intr-un album, fiecare fotografie iti arata ce are de vandut, ce e mai scump, ce e mai ieftin, poate ce e mai bun sau poate ce e mai interesant. Trecatorul cauta oportunitati, locuitorul vrea sa stie, iar stramosul doar isi aminteste, cu totii insa regasesc cate o bucatica prin anunturi Iasi, prin Iasii de acum. Prilejul de a gasi, putinta de a cauta sunt premisele unui loc ideal „unde fiecare ar vrea sa-si petreaca viata ca nicaieri aiurea”, unde fiecare vrea sa aiba parte de o tranzactie cat mai facila, utila si rapida care sa-i dea sentimentul unei afaceri grozave si unei vieti cu rost. Cum mare este cautarea, trebuie sa existe si multe posibilitati. Atata vreme cat exista o intrecere a domnisoarelor cu florile, o intrecere a teilor cu istoria, a studentilor cu  noaptea, trebuie sa existe si o intrecere a oportunitatilor prin anunturile sale, prin anunturi Iasi. Iasii precum erau simteau cum se scrie istoria in zidurile invechite, iar Iasii precum sunt traiesc si incearca o evolutie a prilejurilor, a comercialului si diversificarii.

Cum copacii nu traiesc nici bine si nici frumos in ghiveci si-ar trebui sa-i vedem in radacina pamantului, nici oportunitatile nu ar trebui irosite in van ci stranse intr-un loc ce ofera tuturor sansa cunoasterii si alegerii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu