Prietenia cea de toate zilele

Se poate spune ca prietenia este pe cale de disparitie in zilele noastre. Majoritatea persoanelor pretind ca sunt sincere si devotate aparent, dar in esenta vor doar sa-si atinga anumite scopuri asadar nu vorbim in nici un caz de o prietenie neconditionata si dezinteresata.

Ce este de fapt prietenia? Cum am putea s-o definim? Prietenia este ceva extraordinar, un sentiment pur, inocent, pacea reciproca de care toti avem nevoie, acel tip de socializare in care iti pui sufletul pe tava, increderea oarba in persoana de care te simti legat pe viata. Cine are parte de o prietenie adevarata se poate considera foarte norocos. Nimic nu este mai frumos decat sa imparti aceleasi secrete, lucruri, hobby-uri, sa petreci timpul liber. O prietenie sincera poate dura o viata intreaga.

In opinia mea o persoana fara scrupule, care nu se iubeste pe sine, se minte si pretinde a fi ceea ce nu este, nu poate fi prieten, nu poate darui afectiune si incredere altcuiva. Din pacate, acesti oameni sunt extrem de persuasivi si stiu sa-si joace foarte bine rolul pentru a ajunge isi propun, lucru pe care uneori il observam prea tarziu. In general se intampla sa cada in aceasta capcana persoanele slabe, vulnerabile si usor de pacalit care acorda credibilitate mult prea usor unora, astfel fiind dezamagiti. Nimic nu este mai dureros decat sa fii tradat si mintit mai ales de cineva pe care il credeai apropiat. Dar cred ca aceste etape fac parte din viata  ne ajuta sa ne maturizam si sa devenim mai selectivi cu persoanele din jurul nostru.

In concluzie, e important sa realizam ca prietenii adevarati carora le pasa, ne vor sta alaturi, chiar si atunci cand vom avea necazuri nu doar cand ne este bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu