Caderea regelui

In urma cu cativa ani era un rege. Jurnalistii vuiau in jurul sau. Fiecare gest pe care  il facea era publicat, iar mai apoi imitat de fanii din intreaga lume. Desi era brazilian, vestea despre talentul sau s-a raspandit repede, ajungand sa fie cunoscut si apreciat la scara mondiala. Toti vorbeau despre el ca fiind unul dintre cei mai tehnici jucatori de fotbal care s-a nascut vreodata pe Terra. Era considerat cel mai bun jucator al lumii, detronand astfel coechipieri precum Ronaldo sau Pele.

Cu toate ca a fost un jucator de talie mondiala, astazi putini isi mai amintesc de el. Scamatoriile lui cu mingea ce vrajeau candva spectatorii, au fost uitate. Ronaldinio este astazi un rege care cade in picaj liber. Cel ce candva era sus, astazi ajunge tot mai jos. La cei 33 de ani ai sai inca ar mai putea arata multe.

Zvonurile spun, insa, ca banii castigati in perioada de glorie acum i-au surpat temelia. Odata ajuns faimos, s-a culcat pe-o ureche si a pus fotbalul pe locul doi.

Ronaldineo Gaucho a fost un mare jucator al unor echipe precum Fc Barcelona si Ac Milan, dar odata s-a prezentat beat la antrenament. El si-a cerut liber in ziua respectiva, sub pretextul unor dureri musculare. I s-a refuzat cererea si l-au trimis sa se antreneze separat.

Viata-i dura. Astazi esti leu, dar maine poti ajunge un pichinez. Astazi poti fi un star mondial, dar maine poti ajunge mai rau ca un boschetar. Banii nu aduc fericirea, ci doar amagire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu