Sisteme de hidroizolatie pentru piscine sportive

Daca ai in gestiune o piscina sportiva cu siguranta te-ai interesat de absolut tot ce este necesar pentru a o intretinere corecta. Daca este asa, cu siguranta ca ai citit si ai aflat informatii pretioase si cu privire la sistemele de hidroizolatie piscina. Fara acest strat protector risti ca piscina sportiva sa se degradeze mai repede.

In piscinele sportive apa contine diferite substante agresive din punct de vedere chimic si sunt impuse anumite standarde de functionalitate. Hidroizolatia are rolul de a proteja piscina de actiunea apei si de a-i creste perioada de utilizare. Pentru astfel de servicii este indicat sa apelezi la o firma specializata in construirea si hidroizolarea piscinelor.

In cazul piscinelor hidroizolatia  este important sa fie realizata atat la interior cat si la exterior.  Hidroizolatia interioara si exterioara a piscinei este o componenta care are rolul de a impiedica accesul apei spre partea de rezistenta (betonul) a cuvei.

Inainte de aplicarea hidroizolatiei, trebuie ca toata suprafata piscinei sa fie uscata, nivelata si rezistenta. Daca suprafata piscinei sportive prezinta fisuri, acestea trebuie reparate cu produse epoxidice. Apoi urmeaza hidroizolatia propriu-zisa, pentru care se pot folosi diferite tipuri de membrane, in functie de fiecare caz in parte. Dupa aplicarea hidroizolatiei se procedeaza la realizarea placarii si chituirii.

Sistemele de hidrolatie pentru piscine sunt similare cu hidroizolatiile clasice executate pentru subsoluri sau pentru diverse suprafete ale cladirilor sau halelor industriale.

Cea mai importanta este hidroizolatia interioara a piscinei si din acest motiv trebuie sa se aleaga ce solutie de finisaj interior se va aplica: finisaj ceramic sau finisaj cu vopsea epoxidica. In privinta exteriorului - zona acoperita de sol - problema se poate rezolva mai usor cu materiale bituminoase, membrana cu crampoane etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu