Vitamintele in alimentatie

Vitaminele sunt esentiale daca vrem sa ramanem sanatosi, asa ca aici sunt cateva sfaturi frecvente care pot ajuta in a alege sau mentine o dieta sanatoasa cu suplimente de vitamine de inalta calitate.

Vitaminele se gasesc in legume, fructe, cereale si alte alimente in cantitati variabile si, in cazul in care vitamina C provine din diferite pastile, pentru a numi doua dintre cele mai bogate surse, va trebui sa gasim cai naturale de suplinire a dozei zilnice. S-ar putea opta doar pentru a cumpara suplimente cu acid ascorbic si care pot fi facute intr-o fabrica cu diferiti nutrienti, incepand cu dextroza care este un fel de zahar. Este o reactie chimica foarte simpla ce va da acid ascorbic total pur la un pret scazut.

In mod normal, multi recomanda evitarea vitaminelor sintetice, dar aceasta este o exceptie de la regula. Unele vitamine sintetice pot prezenta un risc grav pentru sanatate si nu sunt declarate ca fiind sintetice pe eticheta sau chiar in cercetarea utilizarii lor. Este nevoie de destul de multa munca pentru a cauta in bazele de date si a gasi adevarul. Trebuie optat pentru forme naturale, aceasta fiind ca o regula, dar acidul ascorbic este bun atat timp cat nu se face abuz de acesta.

Vitaminele sunt necesare sa fie procurate pentru toate partile corpului si este nevoie de ambele tipuri de vitamine pentru a face acest lucru. Celulele noastre sunt inconjurate de un strat de lipide sau grasimi si avem nevoie de vitamine solubile in grasimi - vitamina A si E pentru a proteja membranele celulare si, atat in interiorul cat si in afara celulei, este un mediu apos care are nevoie de vitamine solubile in apa pentru protectia contra antioxidantilor pe care acestea le pot oferi.
Deci, s-a reusit in sfarsit sa fie cat mai multa lume convinsa ca luarea de vitamine este un factor important pentru sanatate, aceasta fiind ca o „polita de asigurare” deoarece, cat de multe fructe mananca unele persoane si cat de multe portii din toate aceste legume sanatoase verzi ajung intr-adevar pe farfurie?

Chiar si de la comisiile din al doilea razboi mondial pana la consilierii de sanatate actuali, toti s-au straduit sa dea aceste numere de dozare cu vitamine guvernelor pentru a fi utilizate si a planifica nutritia fortelor armate si a publicului.
Sfatul initial a venit cu o asa numita doza zilnica recomandata de vitamine pentru fiecare om si, intamplator, si minerale ori alti nutrienti importanti. Odata cu trecerea timpului si cunostintele despre nutritie si cum sa fie folosite ca un instrument pentru a ajuta la tratarea bolilor raspandirea, dozele recomandate zilnice par a fi mult prea scazute in cele mai multe cazuri. Medicii care au fost pionieri in utilizarea de substante nutritive pentru a trata si vindeca bolile au variat in estimari si, uneori, au declarat a fi practicat terapia cu doze de vitaminizare. Este adevarat ca, in comparatie cu dozele de vitamina C de 60 mg despre se spune ca este un dozaj tipic in cele mai multe tari, o doza terapeutica de 200 mg pare imensa. Ideea nu sta insa, pur si simplu, in utilizarea dozelor mari, ci de a utiliza doze care functioneaza!

Aceasta este o alegere personala si optiunea in ultimii ani a fost de a lua o doza de vitamina C de aproximativ 300 mg. Este o metoda buna pentru cei care au nevoie de un dozaj mai mare de vitamine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu