Primii pasi in gasirea unui loc de munca

Gasirea unui loc de munca este pentru foarte multi un mare chin in ziua de azi. Unii sunt cu adevarat job hunters, adica vanatori de slujbe care doresc un salariu cat mai mare, la care sa nu aiba multe responsabilitati si care ofere o mare libertate de programare a propriului timp. Ei bine, jobul perfect ar fi cel in care trebuie sa stai degeaba si sa astepti ziua de salariu, zi in care sa ti se umple contul.

Dar din pacate nu este asa, totusi poti sa ajungi la jobul perfect daca urmezi pasii care trebuie si anume: alege sa faci ceea ce iti place, alege un job care sa te motiveze zilnic, alege un job care sa nu prezinte prea multe dezavantaje pentru tine, deoarece cu timpul vei ajunge sa iti urasti viata. iar cei care sunt incautarea unui job pot intra chiar si pe site-ruile mai mici precum http://www.workfinder.ro/ care prezinta oferte ale angajatorilor destul de avantajoase. Cand esti insa in cautarea unui job trebuie sa tii cont de faptul ca expertii spun: Niciodata nu trimite un CV fara o Scrisoare de intentie.

Peste 50% din angajatori prefera o scrisoare de intentie potrivita, bine gandita si scrisa, insotita de un CV. iata insa cateva sfaturi pentru o scrisoare de intentie reusita: mai fa un pic de cercetare si in legatura cu firma angajatoare. Discuta motivul pentru care firma respectiva s-a orientat spre tine. Aceasta arata angajatorilor cat de mult ai ajuns sa ii cunosti si s-ar putea sa iti inlature cam toata competitia. in cazul in care este posibil, adreseaza scrisoare ta de intentie unei persoane anumite. Fa un pic de cercetare, daca poti afla cam cine s-ar putea uita peste scrisoarea si CV-ul tau. Demonstreaza nu numai interesul, dar arata si faptul ca scrisoarea ta nu este una generica, ci una creata special pentru acea persoana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu