De ce crezi ca n-ai niciun talent innascut

Numai eu cunosc cel putin 5 persoane cu care inca vorbesc si care sunt ferm convinse ca nu dispun de niciun talent innascut. Daca as sta sa fac un calcul privind toate persoanele pe care le-am cunoscut si cu care am vorbit vreodata, lista cu siguranta se tripleaza. Acest lucru nu poate decat sa ma intristeze pentru ca nu este nimic mai fals de atat! Acea conceptie cum ca numai anumiti oameni au un “dar” anume pentru ceva, un talent unic si ca numai ei pot sa faca cine stie ce chestii este o prostie.

Fiecare persoana care se naste pe aceasta lume, se naste cu un anumit lucru la care el este bun in mod natural, iar faptul ca nu este capabil si nu vrea sau e prea lenes ca sa descopere acel lucru nu are nici o legatura cu alte convingeri gresite. Aceste convingeri provin din multe surse. Spre exemplu, daca in copilarie ti-ai auzit parintii spunand sau chiar spunandu-ti tie in fata ca nu pari a fi bun la ceva, acel lucru se va implementa in mintea ta si pe masura ce cresti va deveni un mod de gandire. Acelasi lucru este valabil daca parintii tai nu par sa fie buni la nimic in mod special sau daca nu iti incurajeaza descoperirea diverselor talente. Este important sa incerci tot soiul de activitati pentru a te cunoaste mai bine pe tine si a vedea ce talente innascute ai. Cea mai buna prietena a mea este convinsa ca nu are nici o aptitudine innascuta si nici macar eu, care o cunosc atat de bine, nu pot vedea foarte clar care ar fi talentul ei. Insa eu stiu ca este acolo pentru ca fiecare om dispune de acest lucru! Totusi, atata timp cat tu petreci cateva ore stand pe Facebook si tot restul vietii tale ai dormit sau ai procrastinat cu ochii in televizor, este pur si simplu imposibil sa-ti descoperi talentele! Aptitudinile se fac remarcate in anumite situatii cand faci ceva sau cand se intampla ceva. Dar nu ar trebui sa asteptam ca situatia ideala a sa vina la noi, ci sa o cautam.

Cu cat ne descoperim mai repede talentele, cu atat mai repede le putem dezvolta. Si nu te gandi la talent doar ca la acele aptitudini clasice cum ar fi desen, cantat sau dans. Creativitatea in doze mari e un talent. Reprezentarea mintala a lucrurilor in plan vizual este un talent. Intuitia pronuntata este un talent. Asa ca iesi in lume si descopera-te!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu