Cel mare

California, 2015-2045. In urmatorii ani se asteapta un cutremur major sin in California, de pana la 8.0 grade magnitudine. Cel mare se refera la cutremurul major pe care multi californieni il asteapta de ceva vreme. Sunt cam 7% sanse sa apara un cutremur de peste 8.0 grade si eruptii violente in urmatorii ani, urmatorii 30 de ani mai exact.

In ultima vreme, probabilitatea ca un cutremur de 6.5-7.0 grade sa loveasca California a crescut la 30%. Datorita unor falii foarte periculoase din zona, se va mari distanta dintre California si Los Angeles in urma cutremurului major. Cutremurul asteptat s-ar putea sa porneasca din zona Hayward, in apropierea marii Bay si San Francisco. Indiferent de unde vine, cutremurul va nimic California si alte locuri de pe Coasta de Vest. 300 de oameni de stiinta deja au creat un scenariu post cutremur cu toate calamitatile care le-ar produce si cam cate vieti omenesti ar termina. Socul post cutremur si undele vor calatori cu peste 11.600 kilometri pe ora distrugand toata infrastructura oraselor. Cea mai mare problema la cutremure sunt incendiile care nu pot fi tinute sub control, pentru ca vegetatia uscata poate prelungi si inrauntati orice incendiu izbucnit in timpul cutremurului.

Casa Alba deja a investit 5 milioane de dolari pe un sistem care se pregateste si care va alerta populatia cu un minut inaintea producerii cutremurului. Momentan, sistemul poate genera o alerta cu doar 10 secunde inainte de producerea cutremurului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu