Michelin i-a facut pe soferi fericiti: a lansat anvelope vara care pot sa fie montate legal si iarna

O frustrare generala a soferilor este legata de schimbarea obligatorie a anvelopelor de vara cu cele de iarna si invers, de fiecare data cand se apropie sezonul cand e obligatoriu sa fie purtate. Multi conducatori auto ar da orice pentru un set de anvelope unice, care sa nu fie all season si sa aiba calitati care sa le permita sa fie incadrate legal la montarea pe perioada de vara si de iarna.

Recent Michelin, poate cel mai cunoscut brand de anvelope vara si iarna, all season, pentru orice tip de autoturism a lansat pe piata pneul de vara sa le permite soferilor sa-l monteze si iarna, daca a existat o inlocuire a cauciucurilor uzate. Spre deosebire de anvelopele mixte, care nu au proprietati care sa le permita sa fie folosite chiar in deplina siguranta, aceste anvelope vara inventate de Michelin sunt mult mai puternice si mai bine construite. Michelin CrossClimate, asa cum se numeste noua gama de anvelope vara „miraculoase” de la Michelin, are performante uimitoare si iarna, iar vara nu se deosebeste cu nimic de un cauciuc de vara tipic.

Ca sa intelegeti mai bine de ce Michelin vinde deja ca painea calda aceste anvelope vara trebuie sa stiti ca maniera in care a fost gandita compozitia nu seamana deloc cu cea a pneurilor mixte. Benzile de rulare sunt inguste, aderenta e superioara, pe orice suprafata, acoperita cu zapada, polei sau umeda, iar eficienta energetica este optimizata gratie stratului intern de cauciuc. Mai mult, siliciul introdus in compozitie reduce generarea de caldura, de unde si economia de benzina la rulaj.

O alta caracteristica foarte importanta a noilor cauciucuri Michelin este profilul in V, lamele 3D interblocante si aderenta exceptionala pe zapada, lateral si longitudinal. Masina dotata cu anvelope de acest tip va frana pe distante scurte atunci cand drumul e uscat, va frana perfect pe suprafetele umede, iar utilizarea lor iarna este perfect legala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu