Diamantele sunt pentru totdeauna

Odata ce ne uitam la evolutiile esentiale datorita carora viata de zi cu zi este capabila de a se mentine si de a se dezvolta pe Pamant, prezenta carbonului este printre premisele pentru viata de a se afla acolo sus, oriunde un univers. Legatura de carbon pentru fiecare organism este unica in procesul biologic din jurul intregii lumi. Prin mijloace naturale, dioxidul de carbon este prezent sub diferite forme alotropice precum carbunele, grafitu, impreuna cu unul dintre cele mai importante elemente din intregul mediu care se numesc pietre pretioase.

Diamantele sunt metoda metastabila a dioxidului de carbon format in mod normal sub crusta planetei sub o presiune excesiva in timp de milioane de ani. Sunt tehnic unul dintre cele mai grele materiale descoperite pana in momentul de fata, fiind folosite la confectionarea cutitelor de diamant, totusi punerea in aplicare a bine cunoscutului diamant se face in cadrul crearii de bijuterii, deoarece acestea sunt cele mai valoroase pietre disponibile pe piata. Importanta deosebita a unei pietre pretioase se datoreaza in primul rand aspectului incredibil de lucios, dar si materialului extrem de rezistent ce s-a format in ani de zile. Piatra pretioasa a fost apreciata barbati si femei din timpuri stravechi si este privita ca o bijuterie. Diamantele naturale nu sunt usor accesibile, iar uniformitatea cu care sunt facute arata calitatea acestora, situandu-se in jurul valorii de marca ca urmare a unor date coerente implicate in operatiunile de explorare. Deci, un substitut extrem de eficient si la fel de atragator al diamantelor a fost cautat pentru o lunga perioada de timp, dar cum se spune: traditionalul este, evident, cel mai bun, astfel ca spre deosebire de un substitut, cercetatorii au decis sa sintetizeze artificial bijuteria in laboratoare.

Aceasta idee a aparut intr-un mod ridicol si extrem de improbabil, insa evolutiile finale din mai multe stiluri au facut posibil sa se dezvolte aceste pietre pretioase foarte cautate in lume ce sunt administrate in laboratoarele de cercetare. Omul a facut pietre sintetice ce actioneaza ca omologul lor din surse natural egal chimice si vizuale. Acestea pur si simplu sunt cultivate meticulos intr-o atmosfera cu mediu extrem la comanda si se pot face la dimensiunile si culoarea dorita prin modificarea metodei de productie. Multe abordari diferite sunt deja incercate, deoarece in anul 1797 s-a transformat dioxidul de carbon in geme, in majoritatea materialelor, in special diamantele. Cu analize suplimentare si avansarea in tehnologia moderna, o varietate de tehnici au fost deja concepute pentru a face cu succes patina de pe aceste bijuterii. Pietrele pretioase astfel realizate sunt clasificate ca pietre semipretioase produse de om. Diamantele au tendinta de a fi extrem de costisitoare, ca urmare a procedurilor extrem de detaliate si dificile asociate cu scoaterea din pamant, precum si prelucrarea acestora. Acest cost ridicat tine de disponibilitatea celor care doresc sa plateasca o multime de bani pe acest lux cu toate cele mentionate. Diamantele cultivate pot fi intr-adevar mai putin costisitoare decat tipurile provenite natural si astfel sunt taxate aproximativ cu 10% mai putin.

Imbunatatirea cererii de pietre pretioase artificiale a dus la invadarea industriei cu zirconiu cubic, diamantele fiind stimulate de elemente care vor imita stilul natural, si cu toate acestea, ele nu sunt compuse din materiale care pot aduce cu diamantele veritabile. Ca urmare, este imperativ sa se asigure ca atunci cand se cumpara ceva foarte important sa fie ceva pentru care proprietarul este de fapt o persoana de incredere ce vinde ceva veritabil clientilor sai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu