Anunturile gratuite din online vs. anunturile gratuite din presa scrisa

Anunturile gratuite sunt prezente in lume inca de pe vremea egiptenilor. Stim foarte bine ca anunturile gratuite din presa scrisa au existat in istorie cu mult inaintea aparitiei site-urilor online cu anunturi gratuite.

Sa fie oare dezvoltarea tehnologiei si aparitia internetului singurele motive pentru care site-urile de anunturi gratuite din online sunt mult mai cautate acum decat anunturile din presa scrisa?

Nu trebuie nicidecum neglijat faptul ca, desi in presa scrisa anunturile gratuite sunt mai putine, acestea ofera mai multa incredere unui cumparator deoarece inainte de a fi publicat, respectivul anunt este verficat de un editor sau de un redactor. De asemenea, sunt mai putine sanse ca aceste anunturi sa contina greseli gramaticale sau de ortografie.

Pe de alta parte, un alt motiv pentru care oamenii nu mai apeleaza asa de des la anunturile gratuite din presa scrisa, pe langa dezvoltarea tehnologiei si a internetului mentionate anterior, este faptul ca pentru un cotidian, un saptamanal sau un ziar lunar este foarte greu sa mentina zero costurile de publicare, in conditiile in care pentru a crea un astfel de produs este nevoie de costuri mari de tiparire, de persoane instruite si asa mai departe.

Odata cu dezvoltarea tehnologiilor si cu perfectionarea retelelor de internet s-au produs si schimbari majore in societate, drept pentru care s-au produs schimbari si in randul oamenilor. In secolul XXI, oamenii sunt grabiti, rationali, cauta eficienta si profit cat mai mare. Acesta este un alt motiv pentru care populatia a migrat inspre mediul online si implicit inspre anunturile gratuite din online. Portalurile de anunturi online ofera internautilor posibilitatea de a-si vedea anuntul publicat dupa un singur click, in secunda imediat urmatoare. Pe langa acest lucru, site-urile de anunturi gratuite ofera o gama variata de produse si servicii, cum ar fi introducerea de imagini, editarea la nivelul textului, cautari avansate in functie de anumite criterii, dar si posibilitatea de a urmari cati oameni au vizualizat anuntul lor.

Asadar, fara doar si poate, anunturile gratuite din mediul online ofera oamenilor din societatea secolului XXI mai multe facilitati, si de aceea sunt mai apreciate in detrimentul anunturilor publicate in clasica presa scrisa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu