Citate celebre

Nimicul acesta este mai mult decat ceva (This nothing's more than matter ) – citat preluat de la  William Shakespeare din piesa Hamlet.

Nu sunt ceea ce sunt (I am not what I am) – din nou, scris de William Shakespeare, luat din piesa Othello.

Tout est bien qui finit bien. In limba romana tradus „totul este bine cand se termina cu bine" este un proverb francez importat din Anglia, pe care l-au preluat si romanii. Celebrul citat este traducerea titlului lui Shakespeare: All's well that ends well.

Noi stim ce suntem, dar nu stim ce putem fi – Din nou, din piesa Hamlet de W. Shakespeare. Putini dintre noi stiu ceea ce li se potriveste cel mai bine. Putini dintre noi stiu sa se descopere si sa-si puna in valoare adevaratele meniri si calitati. Cateodata oamenii sunt mai pesimisti, decat optimisti.

Glumetii se dovedesc adesea profeti (Jesters do oft prove prophets) – compus de Sakespeare in piesa Regele Lear.

Devreme la culcare, devreme la trezit, fac ca un om sa fie sanatos si intelept – Acest citat este scris de Benjamin Franklin.

Sanatatea nu este pretuita pana cand nu apare boala – Un citat foarte adevarat scris de Thomas Fuller. Multi dintre noi nu stim sa apreciem sanatatea pe care o avem pana nu vine o boala, si apoi nu mai avem ce sa pretuim.

Prudenţa este arta de a controla riscul, spune romanul Alexandru Paleologu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu