Cum te pot ajuta firmele de servicii de ignifugare lemn

Tratarea lemnului nu este un proces asa de complicat insa este necesara daca doriti ca partile din constructie care sunt facute din lemn sa dureze mai mult si sa nu se distruga la un incendiu. De regula, ignifugarea se realizeaza de catre firme specializate in servicii de ignifugare lemn care dispun de toate substantele ignifuge si de instrumentele pentru aplicarea corecta a proceselor.

Prin ignifugare se mareste rezistenta la ardere a lemnului, insa nu transforma lemnul in material cu rezistenta totala la ignifugare. Pe de alta parte, jarul care apare dupa arderea lemnului ignifugat se stinge mai usor daca tratarea prin ignifugare se face cum trebuie. Firmele care ofera servicii de ignifugare lemn, cum e si vulpeaantifoc.ro, folosesc doua metode specifice de ignifugare, imersia si pulverizarea. Cand se aplica imersia pentru ignifugare lemn, se scufunda pur si simplu lemnul in solutia ignifuga, in vreme ce la pulverizare se arunca substanta ignifuga asupra lemnului. Mai exista si o a treia metoda, mai lenta, pensularea, care, impreuna cu pulverizarea, se poate aplica si lemnului care face parte din constructii.

Propagarea focului si extinderea incendiului va fi si ea mult mai inceata daca firma care presteaza servicii de ignifugare lemn are toate solutiile si tehnicile speciale foarte bine puse la punct. Inainte de aplicarea ignifugarii, lemnul este tratat cu solutii insecto-fungicide concentrate care impiedica atacurile insectelor si fungilor, ciupercilor asupra lemnului aflat in plin proces de prelucrare. Ignifugarea imbunatateste considerabil rezistenta la foc si incendiu a cladirilor, trecandu-se usor de la gradul V la gradul III, facandu-se economii considerabile daca substantele folosite sunt de calitate. De asemenea, faza de ardere lenta este prelungita, structura de rezistenta e ferita de degradare si focul se stinge mai usor.

Ignifugarea nu permite aparitia daunatorilor, aprinderea si propagarea focului este mult mai grea, impiedicandu-se dilatarea, contractarea sau craparea suprafetelor lemnoase. La final, dupa tratare, lemnul trebuie sa fie protejat pentru a rezista tratamentul aplicat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu