Tratamentul pentru acnee corect aplicat te scapa de cosuri

In adolescenta, la pubertate, cosurile pot sa fie foarte suparatoare atat din punct de vedere estetic, cat si al senzatiilor neplacute de iritatiei accentuata la nivelul tenului sau al zonelor in care isi fac aparitia bubitele atat de neplacute. Vinovat de aparitia acneei este foliculul sebaceu, care nu mai are cum sa elimine sebumul si favorizeaza acumularea de bacterii in porii care raman astupati.

Cea mai frecventa cauza a cosurilor este reprezentata de tulburarile hormonale, dar si de folosirea anumitor creme faciale sau farduri care ataca pielea si ii distrug integritatea. Categoria afectata in mod repetat de acnee este cea a barbatilor si baietilor, care au hormoni androgeni ce provoaca reactii hormonale foarte puternice in tot corpul. Ameliorarea simptomatologiei acneei se face foarte simplu printr-un tratament adecvat pe baza de diferite creme, medicamente sau substante naturale. Scopul oricarui tratament pentru acnee este sa limiteze secretia de sebum de la nivelul porilor, sa calmeze leziunile inflamatorii produse de infectarea porilor si sa contribuie la disparitia rapida a cosurilor.

Nu exista un tratament universal, asa ca fiecare persoana trebuie sa primeasca tratamente personalizate in functie de cat de grava e forma de acnee cu care se confrunta, ce fel de piele are sau ce afectiuni sunt asociate acneei. Stabilirea cauzei exacte a acneei se face doar dupa un control dermatologic amanuntit si analize de sange speciale. Orice tratament contra acneei incepe prin mentinerea unei igiene perfecte a pielii, renuntarea la cosmetice periculoase, la sampoane sau geluri de dus care irita pielea.

Cat priveste medicamentatia, aceasta poate sa fie formata din creme naturale, antiobiotice, antiseptice, injectii, dar si terapie cu hormoni. De asemenea, alimentatia este foarte importanta, asa ca ea ar trebui sa includa fructe si legume proaspete, peste, cat mai putina carne rosie si foarte multe lichide si sucuri naturale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu