Detalii pe care nu le stim despre lucrurile care ne inconjoara

De ce tratamentele simple functioneaza in oprirea sughitului. Sughitul este un fenomen ciudat si nu prea stim de ce se intampla uneori. Nu prea exista nici un motiv practic, real pentru care apar sughiturile si nici de ce toate tacticile de oprire merg brici. Toata lumea are un tratament favorit in caz de sughit, de la inghitirea unei lingurite de zahar pana la tinutul respiratiei pana trec sughiturile.

Exista asa de multe metode de a opri sughitul incat, oriunde te-ai afla, gasesti pe cineva care sa-ti indice una despre care nu ai auzit. Se pare ca nicio metoda nu merge sigur pentru toata lumea si nici nu exista suport stiintific pentru vreuna dintre ele. Cat despre cele care merg cu adevarat, habar nu avem de ce o fac. Sughitul este cauzat de un spasm al diafragmei, care poate fi cauzat de medicamentatie sau de ras. Stoparea sughiturilor se bazeaza pe o serie de lucruri diferite. Cresterea cantitatilor de dioxid de carbon din sange pare sa fie o metoda foarte buna pentru a scapa de sughit, insa nimeni nu e sigur ce are de-a face cu procesul in sine. Alta metoda care merge este sa nu respiram si sa inghitim in acelasi timp-nervul care ne permite sa face lucrul asta poate fi activat prin tragerea de o ureche sau apasarea pe ochi, insa nici in aceste cazuri nu se stie ce legatura exista intre ochi si diafragma sau urechi si diafragma.

O metoda mai ciudata de a opri sughitul e masajul rectal. Folosit pe post de remediu pentru un sughit puternic la 1988, succesul sau s-a datorat stimularii aceluiasi nerv, nervul vagus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu