Avocat recuperari creante – iti vine in ajutor pentru a iti recupera banii

Traim vremuri tulburi, vremuri in care banii care ni se cuvin de cele mai multe ori nu ii primim la timp. Pentru aceasta este nevoie de vorba buna, de hotarari judecatoriesti de plata sau chiar de decizii de executare silita. Si nici asa nu e usor sa intri in posesia banilor tai. Pentru a-ti recupera banii in mod legal, fara scandal, amentintari si alte aspecte care nu iti fac cinste, cel mai bine este sa apelezi la un avocat recuperari creante Timisoara, Craiova, Bucuresti sau la un avocat din orasul in care locuiesti.

Cu ce se ocupa in practica avocatii specializati pe recuperari creante?

In primul rand, va vor oferi asistenta juridica pentru ca procedura de recuperare a creantelor, a banilor sau bunurilor ce ti se cuvin, in limbaj cotidian, sa fie conforma legii. Pentru ca si tu daca faci un pas gresit poti ingreuna procedura, iar restituirea creantei poate intarzia si mai mult. Aceasta asistenta este oferita pentru situatii precum imprumuturile ce nu au fost restituite la data scadentei. Bineinteles, un imprumut legal, trecut la notar sau un imprumut realizat sub o alta forma legala. Un imprumut prietenesc, fara o dovada legala, este mai greu de restituit daca beneficiarul este rau-platnic.

Procedura de recuperare creante poate fi scurta sau lunga, in functie de intelegere 

Procedura amiabila este prima etapa si cea in care alaturi de avocat bun Timisoara stabiliti datele de recuperare a creantei. In ultima faza a acestei etape se initiaza procedura de conciliere directa, intre debitor si creditor. Daca prima etapa esueaza, nu mai ramane decat sa se treaca la a doua etapa, faza litigioasa. Aici alaturi de avocat vei intenta proces impotriva rau-platnicului. Bineinteles ca, in urma hotararii judecatoresti iti vei putea primi creanta. Daca instanta iti da dreptate si obliga paratul la plata creantei, iar acesta se refuza, se trece la urmatoarea etapa si ultima, executarea silita. Aici avocatul ales are un rol foarte important, dar cel mai important aspect este ca te va ajuta sa iti recuperezi creanta intr-un mod legal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu