Cablu UTP cat 6 si utilizarea acestuia

Te-ai intrebat vreodata oare ce cablu ti-au montat tehnicienii de la firma de internet? Oare stii ca exista o diferenta clara intre cabluri, desi la suprafata nu pare a exista decat diferente de grosime? Ei bine, ar trebui sa stii ca pentru conexiunea de la panoul de scara pana la priza de internet personala se utilizeaza mai multe tipuri de cabluri, dar cele mai des utilizate sunt cablurile UTP, care si acestea sunt diferentiate pe mai multe categorii. Pentru conexiune LAN se utilizeaza in mod frecvent cablurile UTP cat 5, UTP cat 5e, UTP cat 6 si UTP cat 7, desi, pana nu de mult se foloseau categoriile inferioare cablului UTP cat 5, si aceasta pentru ca viteza la internet nu era atat de dezvoltata, insa, in zilele noastre cablurile inferioare mentionate mai sunt nu mai sunt de folos, nu si pentru cei care isi doresc sa utilizeze internet de mare viteza.

Cablu UTP cat 6 si de ce a ajuns sa fie cel mai utilizat cablu de interior

Motivul pentru care cablul UTP cat 6 a ajuns sa fie cel mai utilizat cablu pentru interior este cresterea vitezei transferului de date, pe intelesul tuturor, cresterea vitezei de internet. Este un un cablu ce lucreaza pe <250 Hz, ceea ce inseamna ca poate fi utilizat pentru actualele viteze de internet fara probleme. Totusi, trebuie respectate unele cerinte, iar cea mai importanta este lungimea segmentului de cablu UTP cat 6 utilizat. Segmentul intre doua conexiuni, sa spunem de la panoul de exterior si pana la panoul de scara nu trebuie sa fie mai mare de 90 metri. In plus, cablul de legatura dintre o statie de lucru si rack nu trebuie sa fie mai mare de 6 metri, altfel transferul de date va avea de suferit.

Acum stii ce cablu trebuie sa ceri atunci cand vei realiza un nou contract cu o companie de profil. Asta daca vrei sa ai internet de mare viteza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu