Cum sa treci cu brio sala

Se pare ca proba practica a examenului auto se dovedeste a fi o piedica pentru obtinerea permisului auto. Conform statisticilor, aproximativ 70% din cursanti pica aceasta proba, in pofida faptului ca proba in sine nu este foarte complicata. Desi fiecare persoana in parte are propria modalitate de a invata si retine, o ordine corecta de studiere pentru aceasta proba ar fi:

Invatarea legislatiei

Acesta este primul si cel mai important pas! Pentru a avea cel putin o sansa la carnetul de sofer, cei de la drpciv te obliga sa stii cel putin 80% din legislatie.Din cauza asta se impune a raspunde corect la 21 de intrebari din 25 cand dai examenul teoretic. Daca nu ai idee unde sa cauti legislatia corecta intreaba-i pe cei de la drpciv; sigur iti vor da cel mai actualizat exemplar.

Cum inveti legislatia
Trebuie sa ai in evidenta si sursa de unde inveti legislatia. In primul rand sursa sa fie una recenta, cu toate modificarile aparute de-a lungul anilor dar ai grija sa fie si structurata pe placul tau. Sa iti faca oarecum placere sa o citesti, sa aiba un limbaj nu prea greoi, dar nici prea comun.

Completarea chestionarelor

Cand crezi ca stapanesti cat de cat informatiile din legislatie e timpul sa incepi completarea chestionarelor celor de la drpciv. O problema majora de care o sa te lovesti este corectudinea sursei lor; asa ca ai grija de unde iei aceste chestionare si asigura-te ca se potrivesc cu informatiile din legislatie. Desigur ca la inceput o sa intampini probleme cu intrebarile din chestionare dar nu te demoraliza, in timp, cu exercitiu te ve obisnui cu ele si vei incepe sa le rezolvi in proportie de 99%.

Cea mai frecventa greseala pe care o poate face un cursant la permisul auto este nerespectarea pasilor. De exemplu, daca incepi cu completarea chestionarelor inainte invatarii legislatiei, sansele sa promovezi proba sunt reduse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu