Dieta de primavara

Dieta de primavara, slabiti aproximativ 6 kilograme

Nu doar ca primavara este anotimpul mult asteptat de catre toti iubitorii caldurii, insa primavara este anotimpul ideal pentru a incepe o dieta de slabire extrem de eficienta. Specialistii nutritionisti sunt de parere ca in perioada anotimpului primavaratic o dieta este cu mult mai eficienta, deoarece procesele metabolice din organism nu sunt accelerate de procesul de incalzire a vremii. Pentru a scapa mai usor de surplusul de kilograme este absolut necesar ca organismul sa se elibereze de toxinele existente in corp. In acest sens sunt recomandate legumele si fructele si desigur o hidratare foarte buna a organismului cu apa, sucuri si ceaiuri naturale.

Eficienta dietei de primavara

Una dintre cele mai eficiente cure de slabire este dieta de primvara, asta si datorita postului Pastelui, stfel majoritatea celor care tin acest post si vor sa renunte la surplusul de kilograme, le va fi mult mai usor sa renunte la alimente precum cele bogate in grasimi, dulciurile si desigur renuntarea la consumarea bauturilor alcoolice. Dieta de primavara este eficienta si datorita sezonului primavaratic, deoarece in piete incep sa apara tot felul de legume si fructe la preturi mai accesibile. Aceste fructe si legume proaspete pot ajuta foarte mult pe cei care vor sa tina o astfel de dieta, deoarece legumele si fructele sunt oarecum sarace in calorii si sunt extrem de sanatoase pentru organism. Este bine ca persoanele care urmeaza aceasta dieta, sa stie ca seara nu trebuie consumate nici un fel de cruditati sau alimente grase.

Alimentatia in cazul dietei de primavara

La micul de jun se poate consuma: un pahar cu lapte degresat, un ou fiert mai tare, o felie de paine integreala prajita impreuna cu ceva branza slaba de vaci, sau de ce nu un bol cu cereale integrale cu lapte desigur degresat. De asemnea se poate lua o gustare constand intr-un fruct, sau o leguma. In cadrul mesei de pranz persoanele,care tin o astfel de dieta trebuie sa aiba urmatorul meniu: salata de legume cu piept de pui gatit la gratar sau fiert, orez fiert asortat cu o salata de legume, pestele slab in grasimi,preparat pe gratar, alaturi de ceva legume la cuptor. De asemenea, pentru a se evita scaderea glicemiei este recomandat ca persoanele sa consume cate un fruct la alegere, iar ca desert se poate manca un iaurt dietetic, sau un ceai cu efecte antiadipoase. In cadrul mesei de seara este recomandat sa se evite consumul de cruditati si alimente bogate in grasimi, astfel se poate consuma un cartof la cuptor alaturi de o salata, impreuna cu o branza slaba de vaci. Specialistii nutritionisti recomanda ca la prepararea salatelor sa se evite pe cat se poate punerea de ulei, in schimb acestea se pot condimenta utilizand lamaile, sau otetul de mere. Pentru ca aceasta dietasa aiba efectele asteptate, trebuie evitat orice consum de alimente dupa ora 20, de asemenea, trebuie consumat minim 2 litri de apa zilnic. Este recomandat si renuntarea definitiva la consumul de bauturi alcoolice si bauturi carbogazoase. Specialistii acestei diete sustin ca odata tinuta corect, o persoana poate slabii intre 6 si 8 kilograme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu