10 lucruri uimitoare pe care ar trebui sa le stii despre Sicilia

Cea mai mare opera din Italia. Toata lumea stie ca italienii indragesc opera. Daca marimea e un indicator al dragostei, atunci italienii o indragesc nespus. Cel mai mare teatru si opera din Italia, Teatro Massimo a fost construit in Palermo si inaugurat in 1897- a fost dedicat Regelui Victor Emanuel II. Constructia a durat 20 de ani, incepand din 1874 si finalizandu-se in 1897. Opera a fost proiectata de arhitectul Giovan Battista Filippo Basile, care nu a apucat sa-si vada opera desavarsita pentru ca a murit. Constructia a fost continuata de fiul sau, Ernesto Basile. Invazia Aliatilor.

In vreme ce Invadarea Normandiei este sarbatorita cu mare fast ca fiind un eveniment important al celui de-Al Doilea Razboi Mondial, este la fel de important de stiut ca Invazia Siciliei de catre fortele aliate in 1943, a fost o victorie timpurie care a inceput sa zdruncine stabilitatea Axei. Cu numele de cod Operatiunea Husky, batalia a durat mai bine de 38 de zile si a culminat cu o victorie decisiva a fortelor aliate. Aliatii au controlat prin Sicilia Marea Mediterana, au impins soldatii germani catre nordul Frantei, unde au fost atacati, si au incheiat eliberarea Europei. Succesul invadarii a cauzat si caderea regimului Benito Mussolini si arestarea dictatorului de catre Regele Vittorio Emanuele, cu toate ca a fost eliberat de fortele germane si reinstalat pana in 1945 in republica Salo. Sicilia a fost ultima parte nationalista a Italiei iar sicilienii i-au ajutat pe Aliati sa lupte impotriva fortelor germane. Are ruine grecesti mai bune decat cele din Grecia. Sicilia e foarte bogata in ruine grecesti antice si multi sunt de parere ca le depasesc in frumusete pe cele grecesti. Pentru mult timp, grecii antici au controlat mare parte din insula, mai ales estul regiunii, in jurul Siracusei, unde s-a nascut faimosul matematician Arhimede. In faimoasa vale a templelor sunt sapte temple diferite inchinate diferitelor zeitati grecesti.

Controlul grecesc al regiunii s-a terminat odata cu venirea romanilor, 214-212 i.d.Hr. Siracusa a luptat impotriva romanilor cu ajutorul unei inventii a lui Arhimede care ridica navele si le scufunda mai apoi. De asemenea, s-au folosit de lumina solara si de oglinzi pentru a arde panzele navelor romane. Romanii au castigat totusi lupta si Arhimede a fost omorat. Un soldat roman, ignorand ordinele sa-l lase in viata, l-a omorat pe Arhimede in timp de trasa forme geometrice pe nisip. „Nu-mi deranja cercurile”, au fost ultimele cuvinte ale lui Arhimede, in timp ce romanii ii calcau in picioare desenele pretioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu