Cum sa ne amenajam baia

De-a lungul timpului, dupa ce trec 5-10 ani de cand ne-am mutat domiciliul, vine un moment in care simtim nevoia sa redecoram. Sau poate abia v-ati mutat si nu aveti idee cum sa amenajati unele incaperi ale casei. Pentru oricare din variante pot fi folositoare informatiile acestui articol.

Multe magazine de mobila au reviste cu camere deja amenajate cu mobila pe care o au pusa in vanzare sau chiar in magazin exista mini modeluri de decorare a unei incaperi. Singura chestie e ca tot ce este acolo este prestabilit, mobila este aleasa in asa fel incat sa mearga perfect cu tot ce se mai gaseste in incaperea respectiva, dar asta nu inseamna ca aceeasi mobila nu poate fi folosita si intr-un mod unic si deosebit. Acele parti de magazin sunt facute pentru a sari in ajutor atunci cand o persoana nu are nicio idee de amenajare sau pentru a inspira o alta idee, dar idei se pot gasi foarte usor si pe internet. Baia nu este o incapere greu de amenajat sau, respectiv, de reamenajat. Cum majoritatea oamenilor tind sa aiba cat mai multe elemente moderne in locuintele lor, si baile pot fi decorate modern fara prea mult efort sau nu cu o suma prea mare.

O idee de baie simpla dar moderna ar putea contine urmatoarele accesorii decorative pentru baie: pe langa cada, toaleta, chiuveta sau alte obiecte mari asezate dupa propriul plac, nu trebuie sa lipseasca un mic covoras. Gresia este rece, se uda usor si aluneca ingrozitor. Asa ca, de preferat in fata cazii, se poate pune un covoras, dar daca v-ati saturat de vesnicele covorase de plastic, puteti pune un covor textil, pufos, care nu se curata greu. Va da un aspect confortabil si modern camerei de baie, iar picioarele va vor multumi cu siguranta. Poate ca este o zi in care vreti doar sa va relaxati printr-o baie lunga si un ceai cald, dar nu aveti niciun suport in jurul cazii unde va puteti aseza cana sau cartea preferata. Pentru asta exista bucati de lemn sau de plastic care se pun pe orizontala cazii si care pot servi drept suport pentru cateva lucruri mici, dar care pot fi folosite si ca niste rafturi portabile pentru sapunuri, sampoane, genuri de dus si asa mai departe. Asa cum avem nevoie de rafturi pentru depozitarea produselor de spalat sau cosmetice, asa avem nevoie si de niste suporturi pentru prosoape.

Exista diferite accesorii de baie facute special pentru amplasarea prosoapelor. Se poate pune o scara de lemn iar treptele ei sa functioneze drept suport, sau exista suporturi care se infig in perete si sunt alcatuite din una sau mai multe bare metalice. Dar vesnice vor ramane clasicele carlige pentru baie pe care se pot agata mai mult de 4 prosoape, in definitiv asta tine de numarul carligelor, dar se pot pune si 2 pe acelasi carlig. Exista si carlige cu aspect modern, asta daca va gandeati ca poate sunt prea demodate, si nu vor schimba imaginea baii. O incapere poate fi decorata in foarte multe feluri, aici intervine imaginatia, bugetul si marimea ei dar intotdeauna asigurati-va ca ii dati o nota de originalitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu