Oameni obisnuiti care au parcurs distante impresionante

John Francis. Cunoscut si ca Planetwalker, John a asistat in 1971 la o deversare de petrol in San Francisco, asa ca nu a mai vrut sa se urce pe nimic care folosea combustibil pentru urmatorii 22 de ani, preferand sa se deplaseze pe jos. Ca si cum asta nu ar fi fost deajuns, barbatul s-a decis sa taca din gura si sa nu mai vorbeasca intre 1973-1990. In loc sa foloseasca limbajul, el comunica prin scris, gesturi. Multi au crezut ca este bolnav psihic, dar Francis a reusit sa invete si sa ia si un doctorat ducand acest stil de viata extrem. De-a lungul vietii sale el a calatorit de-a lungul a 48 de state si a ajuns pana in America de Sud. Din 1990 s-a decis pana la urma sa foloseasca transportul motorizat dupa abstinenta epica de 22 de ani. Acum, Francis lucreaza in politica in Washington si a publicat recent o carte despre viata sa incredibila.

Sarah Marquis. O aventuriera convinsa, Sarah a traversat Turcia calare la varsta de doar 17 ani. De atunci si-a dedicat intreaga viata expeditiilor pe distante foarte lungi. In 2000, Sarah a mers de la granita dintre America si Canada pana la granita cu Mexicul. Calatoria s-a facut pe 4.260 kilometri si i-a luat patru luni si sase zile sa o termine. Pentru urmatorii ani, femeia a dus o viata linistita, insa dorinta de aventura, microbul nu s-a potolit asa de simplu. In 2006, ea a mers timp de opt luni de-a lungul Anzilor din Chile pana in Peru. In 2010, Marquis s-a gandit sa faca ceva cu totul iesit din comun. A mers zi si noapte prin tinuturile inghetate ale Siberiei, pana in Mongolia, prin China, Laos si Thailanda. Si pentru ca nu i-a ajuns, a luat o nava pana in Australia. Toata calatoria a facut-o singura, i-a luat trei ani sa o duca la bun sfarsit si a implicat parcurgerea pe jos a 16.000 de kilometri.

A primit un premiul din partea National Geographic, Aventuriera Anului. O femeia foarte ambitioasa si cu o atitudine pozitiva, Marquis spune ca nu prea ii place sa se afle in preajma oamenilor, considerand lunile de izolare o binecuvantare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu