Avantaje si dezavantaje ale modelelor populare de carucioare de pe net

Pe masura ce copilul creste si nevoile sale cresc, inclusiv cele ce tin de mijloacele de transport. Un carucior folosit pana in sase luni nu va mai fi bun pentru un copil peste un an, asa cum un carucior pentru copiii mai mari nu va fi foarte confortabil pentru cei de abia nascuti. Exista multe variante de carucioare pe piata, dar majoritatea se impart in carucioare clasice cu landou, carucioare 2 in 1, 3 in 1 cu sport sau landou, carucioare sport cu trei roti, sisteme de transport, carucioare pliabile plate, tip umbrela, duble sau triple.

Cele mai populare sunt carucioarele clasie si cele 2 in 1 sau 3 in 1. Carucioarele clasice cu landou sunt poate cele mai raspandite tipuri de carucioare de pe net, sunt spatioase, au roti supradimensionate, suspensiile sunt de calitate, confortul bebelusului e garantat pentru ca are foarte mult spatiu in care sa se desfasoare cum isi doreste. Salteluta este incorporata, sasiul este puternic, spatarul este ajustabil in doua trepte, manerul poate fi detasabil sau rabatabil, franele sunt centralizate, pe rotile din spate. Dezavantajul acestor modele tine de spatiul ocupat si de pret, care e destul de piperat. Pe locul doi la carucioare cautate de parinti sunt cele cu landou 3 in 1 sau 2 in 1. Ele sunt speciale pentru nou-nascuti, pot sa fie orientate in asa fel incat bebelusul sa se uite spre mamica sau sa se uite in fata, landoul e detasabil, rotile sunt mobile, se pliaza. Sasiul este confortabil pentru bebelus, se poate folosi ziua, cand trebuie sa alergi in multe parti cu bebelusul dupa tine-in tot acest timp el va dormi linistit, spatarul e reglabil pentru un plus de confort. Si aceste modele sunt destul de scumpe si pe masura ce copilul creste trebuie sa-i luati alt carucior. De asemenea, este greoi, ocupa spatiu mult, e greu de manevrat daca are si roti mari.

Carucioarele sport tip 3 in 1 sunt si ele cautate pentru ca au sisteme modulare formate din carucior sport, landou si scaun auto scoica, se pot plia, ocupa loc putin, manerul este reglabil pe inaltime, iar suportul pentru picioare este si ele reglabil. Singurul dezavantaj in cazul lor este ca sunt un pic greoaie chiar si dupa pliere, sunt de diferite marimi si le sunt necesare si alte accesorii pentru a deveni si mai eficiente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu