Cazuri socante implicand sindromul Munchausen generate de proximitate

Blanca Montano. In februarie 2011, Blanca Montano a mers cu ambii copii la spital pentru ca aveau simptome care semanau cu gripa. Testele de laborator au aratat ca ambii copii avea infectie cu E.coli. Fetita de cinci ani nu a reusit sa se recupereze, fratele sau da, insa starea micutei s-a inrautatit brusc. A fost transferata la terapie intensiva, iar in urmatoarele doua luni a contactat pana la noua infectii bacteriene diferite. Se trata, scapa de una, incepea alta infectie si tot asa. S-au facut teste peste teste, dar doctorii nu au putut sa isi dea seama de unde proveneau infectiile. Pentru ca se putea sa aiba sindromul Munchausen, medicii au instalat o camera de supraveghere in rezerva micutei.

Mama sa acoperea mereu camerele de supraveghere si se juca cu fiica sa si cu sanatatea ei cum dorea. Dupa ce vizitele mamei sale s-au oprit, micuta s-a facut bine. Femeia voia sa isi recastige sotul si sa atraga atentia asupra ei. Ea a primit 13 ani de inchisoare dupa ce o asistenta medicala a dezvaluit ca gasise asupra ei siringi suspecte. Totusi, femeia si-a declarat nevinovatia si vrea sa atace hotararea judecatorilor. Kelly Savage. Kelly si sotul sau aveau trei copilasi sanatosi si frumosi. In afara de vreo gripa sau o durere de burtica, copiii nu prezentau probleme medicale. Al patrulea copil insa nu a fost asa de norocos. Baiatul s-a imbolnavit de pneumonie si a fost pus in incubator. Cand s-a intors acasa lucrurile s-au inrautatit. Plangea constant si nu se putea alimenta. Refluxul esofagian a fost stabilit ca diagnostic pentru micut, i s-a facut operatie si i s-a pus un tub de hranire. Nimic nu a functionat, iar la noua luni cantarea jumatate din greutatea normala. In 2004, copilul a fost internat din nou in spital, dar a fost supravegheat video non-stop.

Mama sa incerca sa nu-l mai hraneasca pentru a-i curma suferinta. Imediat copilul a fost plasat intr-un centru special, dar conditia sa medicala ramanea neschimbata. Femeia a fost arestata pentru abuzarea copilului, desi ea nu voia sa-i faca rau. In 2005, femeia a scapat de acuzatii pentru ca s-a dovedit ca fiul sau avea o afectiune grava la stomac.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu