Lada frigorifica sau congelator? Care aparat electrocasnic este mai eficient?

Daca alimentele si legumele proaspete le putem tine in frigider fara probleme, atunci cand sunt in cantitati mici, nu acelasi lucru se poate spune si despre carne sau peste ori legumele puse la inghetat pentru iarna. Prin natura lor, aceste produse trebuie sa aiba o temperatura constanta si sa fie depozitate in spatii cat mai bine racite si cat mai incapatoare.

In prezent, variantele de electrocasnice cu aceste caracteristici sunt limitate daca e sa dorim pastrarea de cantitati medii sau mari de alimente congelate pentru o perioada mai lunga de timp. Puteti sa folositi congelatorul care este incorporat in frigider, daca aveti mai putine alimente, sau daca aveti nevoie de ceva mai incapator si mai eficient in privinta sistemului de racire gasiti o gama variata de lazi frigorifice si la Rombiz accesand www.rombiz.ro/lazi-frigorifice.

Diferenta dintre o lada frigorifica si un congelator tine doar de modul de construire - prima este o varianta de aparate frigorifice orizontale, in vreme ce congelatorul e o solutie de racire verticala. Desi au spatiul mai mic si congelarea alimentelor voluminoase nu este posibila, usurinta introducerii si scoaterii produselor din cogelator se poate dovedi o functionalitate importanta daca nu dispunem de prea mult timp. Lazile, la randul lor, consuma mai putin curent electric, cu pana la 20%, aerul rece din interior este etansat foarte bine, astfel ca procesul de racire nu e afectat. Economia la energia electrica apare si datorita temperaturii mentinute trei zile, spre deosebire de congelatoare, care rezista la o temperatura constanta nu mai mult de 24 de ore. Produsele cu forme neregulate si cele cu un volum foarte mare sunt congelate mai usor, chiar daca sunt mai greu de aranjat in lada. La nivelul zgomotului emis de ambele aparate, atat congelatorul, cat si lada sunt la fel de zgomotoase, mai zgomotoase decat frigiderul, sau combina frigorifica.

Asemanari gasim si in cazul termostatului, pe care ambele il au, temperatura interna putand fi reglata mai bine in interiorul lazilor. Compartimentarea e mai buna la congelator, dar congelarea rapida este mai eficienta la lazile frigorifice, in vreme ce sistemele de dezghetare sunt la fel de bune daca se cumpara produse de la branduri mari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu