Descoperiri surprinzatoare despre ADN

Gheparzii sunt aproape identici din punct de vedere genetic. Sobolanii si soarecii de laborator au fost stimulati ani intregi sa produca rezultate identice. Testele facute pe gheparzi au demonstrat ca si ei sunt identitici, dar din punct de vedere… genetic. Se crede ca acum vreo 10.000 de ani, un eveniment teribil a intervenit in zonele in care traiau gheparzii si a decimat populatia de animale ajungandu-se la existenta a doar sapte specimene. Suprinzator, perioada disparitiei lor coincide cu aparitia rasei umane si dezvoltarea sa; pana la urma gheparzii au supravietuit, insa structura lor ADN ii face foarte vulnerabili la boli, care, in multe cazuri, se transmit… genetic.

ADN-ul a demonstrat ca vikingii au adus neveste amerindiene cu sute de ani inaintea lui Columb. Studiile au demonstrat ca vikingii erau mult mai indemanatici si mai inteligenti decat o redau legendele despre barbarii vikingi.

Testele ADN au demonstrat ca patru familii diferite din Islanda aveau caracteristica genetica specifica doar sangelui amerindienilor si asiaticilor din est. Femeile amerindiene au fost aduse in Islanda undeva pe la 1700. Desi nu exista dovezi concrete, vikingii au intalnit localnicii, pe care ii chemau Skraelings, insa majoritatea contactelor au fost ostile.

„Humanzee” (omul cimpanzeu). Cu toate ca cimpanzeii si oamenii sunt diferiti si au evoluat diferit (au cu doi cromozomi mai mult decat oamenii), ADN-ul lor e similar. Cam 99.4% este procentul „impartit” de ambele specii asa ca ar fi posibila o „incrucisare” a celor doua specii. Acum 100 de ani chiar au existat mai multe tentative de a crea un „humanzee” (omul cimpanzeu)-se credea ca asa cum caii si magarii s-au imperecheat si a iesit catarul, asa si oamenii si cimpanezii vor putea avea niste „humanzee”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu