Stomatologia ortodontica, un serviciu stomatologic mai mult decat necesar

Cel mai rau este sa nu poti vorbi corect, sa nu poti pronunta sau sa stalcesti anumite consoane sau vocale. Mai grav este daca lucrezi in domeniul comunicarii si esti, de exemplu, raspunzator cu PR-ul unei anumite organizatii. Pe loc viata ti se transforma intr-un cosmar din care ai vrea sa te trezesti si sa nu mai fii nevoit sa te simti oarecum stanjenit de felul in care dezvolti o comunicare cu persoane importante.

Toate astea le poate rezolva o ramura a medicinei dentare denumita stomatologie ortodontica. Pentru cine nu stie, ortodontia te ajuta, prin intermediul interventiilor unui specialist, sa iti indrepti dintii crescuti in pozitii haotice, iti poti regla muscatura prin pozitionarea corecta a rapoartelor dintre cele doua maxilare. Fiecarui pacient cu probleme care tin de stomatologie ortodontica i se vor monta aparate speciale (fixe, mobile, care se vad sau care sunt „ascunse”) care vor sprijini realinierea corecta a dintilor crescuti in pozitii nefiresti, vor stimula dezvoltarea corecta a muschilor si vor influenta cresterea maxilarelor. Cheia folosirii unor asemenea aparate este exercitarea unei presiuni infime asupra dintilor si maxilarelor pentru o dentitie perfect aliniata si functionala.

Printre cele mai frecvente „anomalii” ale dentitiei se numara: dintii din fata de pe maxilarul superior ies in fata mai mult decat trebuie, nefiind aliniati cu cei de pe maxilarul de jos; „botul de buldog” - dintii frontali inferiori sunt iesiti in fata mai mult mai mult decat ar fi normal iar superiorii sunt foarte in spate; dintii inferiori si superiori nu sunt perfect aliniati la testarea prin muscatura; centrul dintilor frontali de sus nu se aliniaza cu centrul celor inferiori; dintii prea inghesuiti pe maxilare sau cei care ies unii peste altii. Netratate, anomaniliile dentitiei pot duce la un efort de mestecare sporit, dureri in zona capului si a gatului, probleme digestive.

Printre avantajele oferite de aceasta ramura a medicinei dentare - stomatologie ortodontica - regasim sanatatea cavitatii bucale, esentiala pentru o viata normala, aspectul fizic placut, zambet perfect si dentitie rezistenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu